A hűtőrács világító díszítése elektromos problémákat okozhat egyes stuttgarti divatterepjárókon.

Mostanság egyre többször kerülnek be a híradásokba egyes autómodellek világítással megspékelt orrdíszítései. A közelmúltban volt szerencsénk alaposan letesztelni a világító hűtőrácsot kapott BMW X6-ot, a Rolls-Royce pedig nemrégiben jelentette be, hogy az EU fényszennyezéssel kapcsolatos előírásai miatt kényszerűen ki kell vonnia a piacról a gépháztető elején található világító szobrocskát, mely 2016 óta képezi a kínálat részét.

A Mercedesnél ennél régebben, még 2013-ban rukkolt elő a hűtőrács közepén megvilágított háromágú csillaggal, tavaly pedig feltűnt a színen a fényszórói között fénycsíkot kapott EQC villanyterepjáró. És most az előbbivel akadtak problémák, még pedig olyanok, ami miatt visszahívást kezdeményezett a német gyártó.

A Mercedes amerikai részlege azért hívja most vissza egyes 2020-as modellévű divatterepjáróit, mert azok világító orrdíszének földelése hibásan lehet csatlakoztatva. Emiatt adott esetben leállhat a kormányszervó, az ablaktörlő és/vagy a baloldali fényszóró, és ez balesetveszélyes helyzeteket teremthet.

Az önkéntes visszahívás egész konkrétan a 2018 december eleje és 2020 február eleje között gyártott GLE 350, GLE 450, GLE 580, GLS 450, illetve GLS 580 modelleket érinti, konkrétan 12 799 autót. Az ingyenes javításokat idén december elején kezdik meg a szervizekben.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!