Fél éven át csak a gyalogosok és kerékpárosok használhatták.

Idén utoljára az októberi hosszú hétvégén lesz csak a gyalogos- és kerékpáros forgalom előtt nyitva a pesti rakpart a Margit híd és Közraktár utca közötti szakaszon ? közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Az autómentesített rakpartot a Medián közvélemény-kutatása szerint a budapestiek többsége támogatta: 73 százalék egyetértett azzal, hogy hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat, de még a forgalom teljes megszüntetését is 59 százalék helyeselte ? olvasható a közleményben.

Az, hogy a rakpartot lezárták, a forgalmi adatok alapján nem okozott torlódásokat a városban, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési feltételein azonban jelentősen javított ? írta az elmúlt időszak tapasztalati alapján a budapesti városvezetés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Autó

A parkokban túl sokan vannak, így több hely jut biztonságosan mindenkinek.



hvg.hu
Itthon

A főpolgármester által közölt közvéleménykutatási adatok szerint az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja.