Tiszta verseny, átlátható Lánchíd-rekonstrukció: a Transparency International monitorozza a felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárást

általa megosztva admin
Kategória:


Tiszta verseny, átlátható Lánchíd-rekonstrukció: a Transparency International monitorozza a felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárást

Budapest, 2020. október 21. ? A Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárás lebonyolításának átláthatósága és a minél nyíltabb verseny érdekében a Budapesti Közlekedési Központ megbízta a Transparency International Magyarországot az eljárás monitorozásával. Jelenlétük további biztosítékot jelent arra, hogy a tender ne legyen korlátozó, ne szűkítse a versenyt, és az ajánlattevők ? amennyiben önként csatlakoznak a megállapodáshoz ? ne adjanak be túlárazott ajánlatot.

A Transparency International (TI) bevonása hozzájárul ahhoz, hogy a Lánchíd felújításáról zajló közbeszerzési eljárás és az ajánlatot tevők közötti verseny minél nyíltabb, átláthatóbb és tisztességesebb legyen. Ahogy társaságunk korábban közölte, a Fővárosi Önkormányzat és a BKK célja az volt, hogy minél több szereplő vegyen részt az eljárásban. A TI jelenléte további biztosítékot jelent az ajánlattevők közötti verseny tisztaságára, a transzparens közbeszerzésre. A megállapodáshoz az ajánlattevők önként csatlakozhatnak, ezzel vállalva a tiszta versenyt, amely a tapasztalatok szerint jótékony hatással van a beadott árajánlatokra is; azaz a Fővárosi Önkormányzat és a BKK minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik elkerülni, hogy túlárazott ajánlatokkal jelentkezzenek a felújítási munkára. A TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosan elérhetők lesznek a TI honlapján és a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.bkk.hu/lanchid oldalon.

A BKK október elején közölte, hogy a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés részvételi szakasza lezárult, és a társaság mind a négy jelentkezőt felkérte ajánlattételre. Jelenleg a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek 2020. október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat. Kedvező ajánlatok esetén a BKK 2021 februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel. Magyarország szimbólumának felújítása egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben Magyarország kormánya is biztosítja az ígért támogatást. A megújult Lánchidat ? az előzetes ütemezés alapján ? 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).