Megváltozik a vasúti menetrend az egri, a sátoraljaújhelyi és a debreceni vonatoknál is.

„Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz” ? ezzel a címmel adott ki közleményt a MÁV-Start. Mindez annyit jelent, hogy a hatvani és a debreceni vonalakon a felújítás után változik a menetrend.

Sátoraljaújhely és Budapest között most naponta öt átszállás nélküli sebesvonat közlekedik. Ehelyett a menetrend megváltozásával már egy InterCity forgalomba áll, és így természetesen a leggyorsabb eljutási idő is rövidül,

csakhogy eközben a közvetlen sebesvonatok megszűnnek, aki nem a hajnali IC-vel utazik Budapestre vagy a késő délutánival Sátoraljaújhelyre, annak át kell szállnia Füzesabonyban.

A sátoraljaújhelyi közvetlen IC-k beindítása miatt a Tokaj IC Nyíregyházáról Debrecen felé 10 perccel hosszabb menetidővel közlekedik. A Nyíregyházáról 5:26-kor induló Avas IC megszűnik, helyette Nyíregyháza és Szerencs között személyvonat indul, Szerencstől pedig az új Füzér IC pótolja Budapest felé.

Eger és Budapest között október 25-től óránként indulnak alacsonypadlós Flirt motorvonatok, ezekre gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani. Ezzel együtt megszűnnek a Füzesabony?Eger közötti, munkanapi személyvonatok.

Püspökladány és Debrecen között hajnaltól reggel 7 óráig félóránként járnak majd a vonatok, utána fél 8-ig negyedóránként.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!