Az újdonság teljesítménye az előzetes információk alapján jelentősen meghaladja a 300 lóerőt.

A Volkswagen a közelmúltban dobta piacra a nyolcadik generációs Golfot, amelynek februárban érkezett meg a 245 lóerős és 370 Nm-es motorral szerelt GTI sportváltozata. Október közepén aztán megérkezett a mellékelt fotókon is látható GTI Clubsport, amely már kereken 300 lóerős teljesítményt, illetve 400 Nm-es nyomatékot ad le. És hamarosan lesz ennél feljebb is.

Jó ideje pletykálnak arról, hogy hamarosan érkezni fog a 300 lóerőnél jelentősen erősebb abszolút csúcsmodell, a Golf R, amit most maga a gyártó is megerősített. Az újdonságot november 4-én, szerdán leplezik majd le.

Az ötajtós és kombi változatban is készülő Golf R a várakozások szerint 333 lóerős, és a GTI-től, valamint a GTI Clubsporttól eltérően nemcsak az első-, hanem a hátsó kerekein is van hajtás.

Elképzelhető, hogy később egy még erősebb Golf is érkezni fog: a 400 lóerősnek ígérkező Golf R+ 2023 végén vagy 2024 elején mutatkozhat be, és a VW vele ünnepelheti meg a Golf GTI ötvenedik születésnapját.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!