Index – Belföld – Így rendezi át teljesen Dél-Buda közlekedését a Szuperkórház

általa megosztva admin
Kategória:A Dél-budai Centrumkórház (DBC) megközelíthetőségének fejlesztéséről címmel jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. A Szuperkórház tervezett helyszíne nem változik, tehát a létesítmény a főváros XI. kerületében, a Dobogó városrészben épül fel. A beruházás értéke háromszáz milliárd forint. Ebbe az összegbe beleértendő az orvostechnikai műszerpark beszerzése is, de a közlekedési infrastruktúra kialakítása már nem, vagyis a cikkünkben felsorolandó beruházások további költségekkel járnak.

Az mindenesetre tény, hogy a környéken, vagyis az M1?M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszán a csúcsforgalmi időszakokban már most is rendszeresek a torlódások, és a dél-budai régió folyamatos beépítésével a közlekedési terhelés csak tovább fokozódik, vagyis különösen fontos a közlekedés hatékony és nagyszabású átalakítása.

Új híd, új csomópont, új utak

A Közlönyből kiderül, hogy a kormány egyetért az új egészségügyi létesítmény jelentőségének és kapacitásának megfelelő színvonalú közlekedés kiszolgálása érdekében a Szuperkórház megközelítéséhez szükséges következő infrastrukturális fejlesztések előkészítésével:

  • A Dobogó út M1?M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza és a Balatoni út közötti szakaszának átépítése a DBC közvetlen elérésének biztosításához.
  • Új közúti csomópont kiépítése a Dobogó út ? Őrmezei út ? Balatoni út kereszteződésben, beleértve a Balatoni út Menyecske utca és Egérút közötti szakaszán a csomóponti kapcsolódáshoz szükséges útépítési és forgalomtechnikai korrekciókat.
  • Új, külön szintű városi csomópont kiépítése az M1?M7 autópályák fővárosi bevezető szakasza ? Gazdagréti út ? Budaörsi út ? Dobogó út csomópontban.

Az említett beruházások előkészítését a Budapesti Fejlesztési Központ végzi, Vitézy Dávid és Fürjes Balázs irányításával.

A tömegközlekedésre is gondolnak

Ugyancsak a BFK készíti elő a kelenföldi intermodális csomópont őrmezői autóbusz-terminál megvalósításának előkészítéséhez szükséges villamos-infrastruktúra kiépítéséről szóló megvalósíthatósági tanulmányt.

A területet most bozótos borítja

A Szuperkórház kijelölt területén, az M1?M7 autópálya bevezető szakasza és az Egérút kereszteződése között jelenleg gazos, cserjés, bozótos terület húzódik. Ott valósul meg az Egészséges Budapest Program egyik legdrágább beruházása.

Alapkő-letétel két év múlva

A Dél-budai Centrumkórház beruházás az előkészítés után várhatóan 2022 tavaszán, az alapkő-letétellel kezdődik, az intézmény átadása pedig bő öt év múlva, 2026 elején várható.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.