Index – Belföld – Karácsony Gergely újraindítási adót vezetne be

általa megosztva admin
Kategória:Karácsony Gergely az InfoRadio Aréna című műsorában arról beszélt, hogy drámaian csökkentek a főváros bevételei. A bevételkiesést vagy adónöveléssel vagy kormánydöntéssel lehetne orvosolni:

Ez a 69 milliárd forintos lyuk akkora, amiből már nem lehet takarékoskodási intézkedésekkel kilábalni. Mi azt szeretnénk, ha a kormány visszavonná a fővárosra kirótt és tulajdonképpen megduplázott adót

– mondta többek között a főpolgármester, aki arról is beszélt, hogy azoktól a cégektől várnak szolidaritást, amelyeket nem sújtotta a járvány. Az ilyen vállalatok egy átmeneti, kis mértékű adóval segíthetnének azoknak, akik viszont majd’ bele gebednek.

Például fél százalék adóval.

Nem vagyunk adónövelés pártiak, de azt gondolom, hogy ezeket a cégeket nem tépázza meg az a fél százalék adó. Ezt lehet úgy is venni, hogy egy szolidaritási adó -jelentette ki Karácsony Gergely.

Arra a kérdésre, hogyan tud a megszorítások közepette is működni a főváros, a főpolgármester elmondta, hogy beruházásokat halasztottak el, visszavettek a reklám és marketing költségekből, átütemezéssel és költségvetési zárolásból finanszírozzák az alapvető működést. Ilyen például a közösségi közlekedés, aminek kiadásait mindenképp fedezni kell.

A közösségi közlekedés finanszírozásában magunkra vagyunk maradva, ez évi 150 milliárd kiadást jelent, ha nincs bevételünk, a troliknak akkor is menni kell

– mondta a főpolgármester. 

Karácsony Gergely az október 15-én esedékes Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának  ülésén egy újrakezdési javaslatot tesz Gulyás Gergely miniszter és a kormány asztalára, amelyben emlékeztetnek a Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással hozott döntésére: vonják vissza a Budapest-adót.

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).