Mától már huszonhárom forgalmas csomópontban biztosítja a kézfertőtlenítés lehetőségét a BKK

általa megosztva admin
Kategória:


Mától már huszonhárom forgalmas csomópontban biztosítja a kézfertőtlenítés lehetőségét a BKK

Budapest, 2020. október 7. ? A járványügyi védekezés következő lépéseként tíz újabb forgalmas fővárosi helyszínen biztosítja a kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság szeptember végén már tizenhárom metróállomásra helyezett ki érintésmentes kézfertőtlenítő állomást.

A BKK újabb forgalmas fővárosi metrómegállókhoz ? az M1-es kisföldalatti Oktogon és Mexikói út állomásánál, az M3-as metró Göncz Árpád városközpont és Lehel tér állomásánál, továbbá az M4-es metró Fővám tér és Újbuda-központ állomásánál ? helyezett ki kézfertőtlenítő pontokat. Három metrómegállóba ? a Deák Ferenc téren az M2-es metró bejáratához, a Kálvin téren az M3-as metró bejáratához, a Keleti pályaudvarnál az M2-es metró bejáratához ? pedig további berendezéseket telepítettek. Ezeken a pontokon lehetőség van arra, hogy vírusölő hatású kézfertőtlenítővel gondoskodhassunk saját biztonságunkról utazás közben is. A fertőtlenítő állomásokat minden nap 7 és 19 óra között lehet igénybe venni.

A tíz újabb berendezés kihelyezésével huszonháromra nőtt azon pontok száma, ahol a BKK jóvoltából érintésmentes kézfertőtlenítésre van lehetőség. Szeptember vége óta már 13 forgalmas metróállomás bejáratánál (Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Déli pályaudvar, Kelenföld vasútállomás, Keleti pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér, Nagyvárad tér, Nyugati pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, Széll Kálmán tér, Újpest-központ) található kézfertőtlenítő állomás. Az ügyfelek szívesen használják az eszközöket: szeptember 25-e óta mintegy 100 liter vírusölő hatású kézfertőtlenítő folyadék fogyott a berendezésekből.

A koronavírus terjedésének megakadályozásában, lassításában fontos szerepe van a rendszeres kézfertőtlenítésnek, hiszen ezek a szerek gyorsan csökkentik a kezünkön található mikrobák számát, és segít a megbetegedést okozó különféle anyagok ? beleértve az új koronavírust is ? elpusztításában. Ahhoz, hogy a kézfertőtlenítő szer megfelelően fejtse ki a hatását, célszerű a kezünk és az ujjaink teljes felületét lefedni a fertőtlenítővel, és 30-60 másodpercig dörzsölni, amíg a bőrünk száraz nem lesz.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.