Sűrűbben indított járatokkal készül a BKK a csütörtöki Szuperkupára

általa megosztva admin
Kategória:


Sűrűbben indított járatokkal készül a BKK a csütörtöki Szuperkupára

Budapest, 2020. szeptember 23. ? Szeptember 24-én, csütörtökön este Budapesten, a Puskás Arénában rendezik meg az Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzést. A biztonságos érkezést és hazajutást segítve a BKK lényegesen sűrűbben indítja az érintett közösségi közlekedési járatait. Fontos tudni, hogy a járműveken és a megállóhelyeken továbbra is kötelező a maszkviselés. A környéken rendkívül korlátozottak a parkolási lehetőségek, emellett közúti korlátozásokra kell számítani az Aréna környezetében. A mérkőzés napján 16 órától éjjel 2 óráig a mérkőzésre szóló jeggyel díjmentesen lehet igénybe venni a közösségi közlekedést. 

Az Európai Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában rendezik meg szeptember 24-én, csütörtökön este. A stadion 18 órakor nyitja meg a kapuit, a találkozó pedig 21 órától kezdődik, így három óra áll rendelkezésre a belépéshez. A zsúfoltság elkerülése érdekében érdemes minél korábban megérkezni a helyszínre.

Sűrűbben közlekedő járatok a Puskás Aréna környékén

A BKK az aréna gyorsabb és biztonságosabb megközelítése, valamint a továbbindulás, hazaérkezés megkönnyítése érdekében az alábbi intézkedésekkel segíti a közlekedőket:

 • A mérkőzést megelőzően az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos az ilyenkor szokásosnál sűrűbben, a csúcsidőszakban jellemző 3-4 percenkénti követéssel közlekedik, és sűrűbben közlekednek a Thököly úti gyorsjáratok is.
 • A mérkőzés végéhez igazodva szükség szerint meghosszabbított üzemidővel közlekedik az M2-es, az M4-es metró, az 1-es villamos.
 • Minden, a Thököly úton közlekedő autóbusz megáll a Reiner Frigyes park megállóhelyen és a Stefánia út / Thököly út csomópontnál.

További fontos információk:

 • Az Arénát övező utakat ? a Dózsa György utat, a Stefánia utat, az Ifjúság útját és a Verseny utcát ? a stadion környékén a közúti forgalom elől lezárják, egyúttal teljes szélességben megnyitják a gyalogosforgalom számára.
 • Érkezéskor a Puskás Arénába a Dózsa György út és a Stefánia út felől lehet belépni, így az gyalogosan a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól és ? a Verseny utcán át ? a Keleti pályaudvartól is kényelmesen megközelíthető.
 • Távozáskor a biztonságos utazás érdekében érdemes a Keleti pályaudvar irányába elhagyni az arénát ? ahonnan a sűrűbben induló metróval tovább lehet utazni ?, mivel várhatóan a mérkőzés végét követően a Puskás Ferenc Stadion megállónál jelentős forgalom várható.  A BKK folyamatosan figyeli majd az aréna környéki forgalmat, és a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében szükség esetén további járatsűrítéseket is bevezethet.
 • Érdemes figyelni a járatokon a hangbemondásokat, mert fontos közlekedési információk hangozhatnak el.
 • A stadion nem rendelkezik parkolóhelyekkel, és az aréna környékén is csak korlátozott számban lehet gépkocsival várakozni.
 • A mérkőzésre érvényes jeggyel rendelkezők a BKK és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésének köszönhetően szeptember 24-én 16 órától másnap hajnali 2 óráig díjmentesen használhatják Budapesten a közösségi közlekedés járatait.

A BKK felhívja a figyelmet arra, hogy a közösségi közlekedés használatakor maszk viselése kötelező mind a járműveken, mind a megállóhelyeken. A társaság emellett arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőség szerint ügyeljenek az egymástól való távolságtartásra.

Korlátozások a közúti és közösségi közlekedésben

A mérkőzés miatti biztonsági intézkedésekhez kapcsolódóan lezárják a közúti forgalom elől szeptember 24-én, csütörtökön előreláthatóan 17 órától éjfélig

 • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
 • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
 • a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,
 • a Verseny utcát teljes hosszában,
 • az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,
 • valamint az Istvánmezei utat teljes hosszában.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására.

A forgalomkorlátozások miatt a közösségi közlekedésben az alábbi változásokra kell számítani:

 • A 178-as autóbusz 18 órától meghosszabbított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Bosnyák térig közlekedik.
 • A 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton, a 7-es busz megállójában áll meg.
 • A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz Thököly úti megállóhelyén lehet felszállni rá.
 • A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a Hungária körúton, a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá.
 • A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.