Index – Belföld – Sűríti a járatait a BKK a Szuperkupa-döntőre, a Puskás Aréna 18 órakor nyit

általa megosztva admin
Kategória:


A biztonságos közlekedés érdekében sűrűbben indított járatokkal készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a csütörtökön a Puskás Arénában megrendezendő Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzésre ? olvasható a BKK honlapján. A közlemény szerint a mérkőzés napján 16 órától éjjel 2 óráig a mérkőzésre szóló jeggyel díjmentesen lehet igénybe venni a közösségi közlekedést. A stadion 18 órakor nyitja meg a kapuit, a találkozó pedig 21 órától kezdődik, így három óra áll rendelkezésre a belépéshez. A zsúfoltság elkerülése végett érdemes minél korábban megérkezni a helyszínre ? javasolja a BKK. A stadion nem rendelkezik parkolóhelyekkel, és az aréna környékén is csak korlátozott számban lehet gépkocsival várakozni.

A BKK az aréna gyorsabb és biztonságosabb megközelítése, valamint a továbbindulás, hazaérkezés megkönnyítése érdekében a mérkőzés előtt a 2-es és a 4-es metró, valamint az 1-es villamos az ilyenkor szokásosnál sűrűbben, a csúcsidőszakban jellemző 3-4 percenkénti követéssel közlekedik, és sűrűbben közlekednek a Thököly úti gyorsjáratok is. A mérkőzés végéhez igazodva szükség szerint meghosszabbított üzemidővel közlekedik a 2-es, a 4-es metró és az 1-es villamos ? közölte a BKK, arra is kitérve, hogy minden, a Thököly úton közlekedő autóbusz megáll a Reiner Frigyes park megállóhelyen és a Stefánia út?Thököly út csomópontnál.

Az Arénát övező utakat ? a Dózsa György utat, a Stefánia utat, az Ifjúság útját és a Verseny utcát ? a stadion környékén a közúti forgalom elől lezárják, egyúttal teljes szélességben megnyitják a gyalogosforgalom számára. Érkezéskor a Puskás Arénába a Dózsa György út és a Stefánia út felől lehet belépni, így az gyalogosan a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól és a Verseny utcán át a Keleti pályaudvartól is kényelmesen megközelíthető.

Távozáskor a biztonságos utazás érdekében érdemes a Keleti pályaudvar irányába elhagyni az arénát, ahonnan a sűrűbben induló metróval lehet továbbutazni. A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a közösségi közlekedés használatakor maszk viselése kötelező a járműveken és a megállóhelyeken.

A közúti és közösségi közlekedést érintő korlátozásokról azt közölték, hogy lezárják a közúti forgalom elől csütörtökön 17 órától éjfélig a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között; az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között; a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, a Verseny utcát teljes hosszában; az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között; valamint az Istvánmezei utat teljes hosszában. Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására ? hívták fel a figyelmet.

Nagyjából húszezer szurkolót engednek be a szeptember 24-i meccsre.

A BKK tájékoztatása szerint a forgalomkorlátozások miatt a 178-as autóbusz 18 órától meghosszabbított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Bosnyák térig közlekedik; a 30-as busz egyik irányba sem érinti a Verseny utca megállót, továbbá Újpest felé a Reiner Frigyes parknál a Thököly úton, a 7-es busz megállójában áll meg.  A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarhoz közlekedik, nem érinti az Ötvenhatosok tere és a Puskás Ferenc Stadion közötti megállóit. A Keleti pályaudvar felé a 79-es troli megállóiban áll meg, a pályaudvarnál a 20E és a 30-as busz Thököly úti megállóhelyén lehet felszállni rá.  A 77-es trolibusz nem érinti az Egressy út?Stefánia út és a Szobránc köz megállót, az arénánál a Hungária körúton, a 75-ös trolibusz Puskás Ferenc Stadion leszállóhelyén lehet felszállni rá. A 95-ös és a 130-as autóbusz Kerepesi úton található végállomási megállóit a Hungária körútra, a 75-ös trolibusz végállomása elé helyezik át ? olvasható a közleményben.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.