Klímabarát közlekedés mindenkiért! – Szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hét Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:


Klímabarát közlekedés mindenkiért! ? Szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hét Budapesten

Budapest, 2020. szeptember 15. ? Budapest már 21. alkalommal, ám ezúttal rendhagyó módon csatlakozik 2020. szeptember 16 és 22. között az Európai Mobilitási Héthez. A Budapesti Közlekedési Központ számos online programmal készül a zöld eseményre, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők pedig még utoljára birtokba vehetik hétvégén a Pesti alsó rakpartot.

Klímabarát közlekedés mindenkiért! ? ezzel a mottóval indul útjára idén hazánk legnagyobb zöld eseménye, az Európai Mobilitási Hét. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedésről szóló programsorozathoz ? az elmúlt évekhez hasonlóan ? idén is csatlakozik Budapest Főváros Önkormányzata a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében megvalósuló eseményekkel.

A program egyben záróakkordja a tavasz óta tartó rakparti hétvégéknek, ugyanis a szeptember 19-20-i hétvégén ismét, de az évben utoljára a gyalog, illetve a kerékpárral közlekedők használhatják a Pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra autóval nem lehet majd behajtani.

Online is a fenntartható közlekedésért

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg. Tekintettel a koronavírus-járványra a BKK az idei Mobilitási Hétre kizárólag személyes érintkezést mellőző, online programokkal készül:

  • Nyereményjátékot indít a napi lépésszám növelésének céljából, amely mindamellett, hogy hozzájárul az egészségesebb életmód kialakításához, megmutatja, hogy Budapestet gyalog is érdemes bejárni;
  • a városban fellelhető QR-kódok segítségével ismerteti a forgalomcsillapítási projektek hátterét;
  • gyalogos térképet készít, amely tartalmazza a gyalogos eljutási időket az egyes közlekedési csomópontok között;
  • illetve a MORE kutatás-fejlesztési projekt keretében a Rákóczi tengely ? Erzsébet híd és Baross tér közötti szakasz online térképes társadalmi konzultációjára invitálja az érdeklődőket.

A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon.

Kategória: Híreink | A közvetlen link.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.