Index – Belföld – Mától büntet a BKK a maszk hiányáért, ellentmondást nem tűrő intézkedések jönnek

általa megosztva admin
Kategória:Hazánkban az elmúlt hetekben újra növekedésnek indult a Covid-19 okozta megbetegedések száma. A vírus terjedésének megelőzésében, lassításában kiemelt szerepe van a kötelező maszkviselésről szóló szabály betartásának. Az utasok túlnyomó többsége továbbra is fegyelmezetten betartja az előírásokat, vannak azonban, akik az április óta érvényben lévő rendeletek ellenére sem takarják el az arcukat utazás közben. A szabálykerülő magatartás visszaszorításának érdekében, a fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorít.

Szeptember 9-től, vagyis mától nagyobb létszámmal végzik az ellenőrzés, és az utazásból való kizárás lehetősége mellett 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabnak, ha valaki a közösségi közlekedési szolgáltatás használata során nem, vagy nem szabályosan takarja el az arcát ? a már április óta érvényben lévő előírások szerint – maszkkal, sállal vagy kendővel

? írja a portálunknak küldött közleményében a cég.

A Budapesti Közlekedési Központ ellenőrei és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársai megnövelt létszámmal ellenőrzik, hogy az utasok betartják-e a kötelező maszkviselésről szóló fővárosi és kormányrendeletben leírtakat.

A már több hónapja érvényben lévő szabályok szerint a koronavírus további terjedésének megelőzése, lassítása érdekében a közösségi közlekedés járművein és a megállóhelyeken csak maszkban, annak hiányában pedig sállal vagy kendővel eltakart arccal szabad utazni, tartózkodni. A megbetegedések növekedő esetszáma miatt kiemelten fontos, hogy minden utas betartsa a szabályokat, ezért a fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK szigorít az ellenőrzésen. Mostantól a közlekedési szolgáltatásból való kizárás lehetősége mellett pótdíjat is kiszabnak arra, aki nem, vagy nem szabályosan hordja a maszkot, a kendőt vagy a sálat. A maszk szabályos viselése esetén az mind a szájat, mint az orrot eltakarja.

(Borítókép: Maszkot viselő utasok a BKV 80-as járatán 2020. augusztus 31-én. Fotó: Index)

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.