Társadalmi egyeztetést indított a BKK a Békásmegyeren belüli közösségi közlekedéssel kapcsolatban

általa megosztva admin
Kategória:


Társadalmi egyeztetést indított a BKK a Békásmegyeren belüli közösségi közlekedéssel kapcsolatban

Budapest, 2020. szeptember 5. ? A Budapesti Közlekedési Központ Békásmegyer nyugati részén a III. kerületen belüli kapcsolatok bővítése és a kiszámíthatóbb közlekedés érdekében a hálózat fejlesztését tervezi. A fejlesztési javaslatával kapcsolatban 2020. szeptember 10-ig várja az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét.

Békásmegyer nyugati részén jelenleg négy autóbuszjárat közlekedik. Békásmegyer-Ófalut és a lakótelepet a 143-as autóbusz, a Donát utca térségét a 186-os autóbusz, valamint hajnalban és késő este a két járat helyett összevontan közlekedő 243-as autóbusz szolgálja ki. A lakótelep déli részét a 160-as autóbusz érinti, amely a kerületközpont felé biztosít kapcsolatot. A közlekedésszervező tapasztalatai alapján a járatok közlekedését esetenként kedvezőtlenül befolyásolja a pünkösdfürdői HÉV-átjárónál kialakuló, északi irányú torlódás.

A Békásmegyeri lakótelepen belüli  közlekedés javítása érdekében a BKK ? a kedvező tapasztalatok és az utasoktól korábban érkező támogató észrevételek alapján ? a Szentendrei út felújítása alatt már alkalmazott forgalmi rend bevezetését tervezi:

  • A 143-as és a 186-os autóbusz helyett egész nap a jelenleg csak kora reggel és késő este közlekedő 243-as autóbusz járna és a megbízhatóbb közlekedés érdekében a mai útvonalához képest ellenkező irányban érné el a Békásmegyer HÉV-állomást.
  • A 160-as autóbusz a jelenlegihez képest hosszabb útvonalon haladva, ezzel több megállóhelyet érintve a teljes Békásmegyeri lakótelep számára biztosítaná Óbuda, továbbá a H5-ös HÉV elérését.
  • A tervek szerint a Donát utca térsége a 243-as körjárattal vagy a 160-as autóbusszal lenne elérhető.

Az előzőekben részletezett javaslatokat társadalmi egyeztetésre bocsátottuk, ezek részletesebben a https://bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/ oldalon érhetők el, ahol a véleményeket, észrevételeket 2020. szeptember 10-én éjfélig várjuk. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzétesszük honlapunkon.

(A fotó csak illusztráció.)

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.