Index – Belföld – A hosszú hétvége miatt változik a tömegközlekedés rendje is

általa megosztva admin
Kategória:


Módosul a közösségi közlekedés menetrendje az ünnepi hosszú hétvégén, írja az MTI. A Volánbusz közleménye szerint a buszok csütörtökön a munkaszüneti napok, pénteken és szombaton a szabadnapok menetrendje szerint közlekednek. A fővárosban csütörtökön az ünnepi, 21-én és 22-én a szombati menetrend szerint indulnak a BKK járatai.

Lezárások, korlátozások

Bár a nagyobb állami programok és a tűzijáték elmarad, augusztus 20-án a Kossuth Lajos téri tisztavatás miatt a 2-es villamos 16 óráig rövidített útvonalon, a Haller utca/Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik. 

A 17 órakor kezdődő szentmise miatt 13 óra és 20 óra között a Bazilika környékén lezárják a forgalom elől a Bajcsy-Zsilinszky út szélső forgalmi sávjait, ezért a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz ebben az időszakban egyik irányban sem áll meg a Szent István-bazilikánál.

A 3-as metró csütörtökön, pénteken és szombaton Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, a pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a lezárt Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomás környéke pedig az M30-as állomáspótló busszal érhető el. A metró vasárnap a megszokott hétvégi rendje szerint Újpest-központ és a Lehel tér között jár, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. 

Nagyobb tömeg a vonatokon

A MÁV pedig azt jelezte, hogy a vonatok 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi közlekedési rend szerint közlekednek. Felhívták a figyelmet, hogy

az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest akár másfélszeresére is nőhet.

A vasúttársaság ezért azt javasolja az utazóknak, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonra letölthető MÁV-applikációt, vagy vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét. 

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.