Site icon City Futi Futárszolgálat

Változás több kőbányai villamosjárat közlekedésében augusztus 15-30. között pályafelújítás miatt


Változás több kőbányai villamosjárat közlekedésében augusztus 15-30. között pályafelújítás miatt

Változik több kőbányai villamosjárat, a 3-as, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos közlekedési rendje 2020. augusztus 15-e és 30-a között, mert az Élessarok és a Szent László tér között a vonal 2013-2014-es felújítása óta keletkezett pályahibák garanciális javítását végzik. Augusztus 15-18 között a 3-as villamos a Gubacsi út és Kőbánya alsó között jár, Kőbánya alsó és a Mexikói út, valamint a 62-es villamos helyett Kőbánya alsó és Rákospalota között pótlóbusz közlekedik. Augusztus 19-30 között a 3-as és 62-es villamos helyett az Örs vezér tere és Kőbánya-alsó között közlekedik pótlóbusz. A felújítás teljes időtartama alatt a Kőbányai úton csak a 28-as villamos közlekedik, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó között. Az Új köztemető a 37-es villamossal érhető el. A felújítás időszakában Kőbánya és a belváros közötti utazáshoz érdemes megfontolni a 9-es busz vagy az M2-es metró használatát. 

Villamosközlekedés augusztus 15-18. között

Augusztus 15-e, szombat és 18-a, kedd között a villamosközlekedés az alábbiak szerint módosul (ebben az időszakban még zajlik a Bosnyák téri vágányhálózat-átépítés is):

  • A 3-as villamos rövidített útvonalon, a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között közlekedik. A Mexikói út és Kőbánya alsó vasútállomás között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 3-as jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amely a villamossal megegyező útvonalon halad, és amelyre a Mexikói útnál és Kőbánya alsó vasútállomásnál is a buszvégállomáson, a közbülső szakaszon pedig a 32-es, a 85-ös és a 162-es busz villamosmegállókkal párhuzamos megállóiban lehet felszállni.
  • A 62-es és 62A villamos ebben az időszakban hétköznapokon nem közlekedik. A 62-es pótlóbusz hétköznapokon meghosszabbított útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között jár a villamossal megegyező útvonalon. A pótlóbuszra rákospalotai végállomásán a Kolozsvár utcában, a villamosvégállomás mellett, Kőbánya alsó vasútállomásnál pedig a buszvégállomáson, a Tóth István utca és a Fűrész utca között a villamosmegállóban, a többi megállóban pedig a 32-es, a 85-ös és a 162-es busz villamosmegállókkal párhuzamos megállóiban lehet felszállni.
  • A 28-as villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között jár, a 28A villamos pedig nem közlekedik.
  • A 37-es villamos bővített üzemidővel jár, a 37A villamos pedig nem közlekedik. A 28-as villamos Élessarok és Izraelita temető közötti szakaszát a 37B jelzéssel a Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekedő villamossal lehet elérni.

Villamosközlekedés augusztus 19-30. között

Augusztus 19-e, szerda és 30-a, vasárnap között az alábbiak szerint változik a villamosközlekedés rendje:

  • A 3-as villamos két szakaszra osztva, a Gubacsi út / Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca), illetve az Örs vezér tere és a Mexikói út között közlekedik. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as pótlóbusszal lehet utazni, amelyre az Örs vezér terén a 44-es busz végállomásán, Kőbánya alsónál a buszvégállomáson, a közbeeső szakaszon pedig a 85-ös és a 162-es busz megállóiban lehet felszállni.
  • A 62-es villamos rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között jár, a 62A villamos pedig nem közlekedik. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A 28-as villamos továbbra is rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között jár, a 28A villamos pedig nem közlekedik.
  • A 37-es villamos továbbra is bővített üzemidővel jár, a 37A villamos pedig nem közlekedik. A 28-as villamos Élessarok és Izraelita temető közötti szakaszának pótlására 37B jelzéssel közlekedik villamos a Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között.

További kapcsolódó változások

Augusztus 15-e, szombat és 31-e, hétfő között

  • a 85-ös autóbusz a Harmat utca és a Terebesi utca között a villamospálya helyett a közúton halad, ezért az Élessaroknál az Örs vezér tere felé a 162-es busz megállójában, Kőbánya-Kispest felé pedig a benzinkút mellett áll meg.
  • a 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás felé az Élessarok és az Ónodi utca között a villamospálya helyett a közúton halad, ezért az Élessaroknál a benzinkút mellett, majd ezt követően a Kőrösi Csoma Sándor út / Ónodi utca kereszteződésnél áll meg.
  • a 185-ös autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás felé a Harmat utca és az Ónodi utca között a villamospálya helyett a közúton halad, ezért a buszra az Ónodi utcánál a Kőrösi Csoma Sándor út / Ónodi utca kereszteződésnél lehet felszállni.

Változások a közúti közlekedésben

A villamospálya-felújítással párhuzamosan a közúti forgalomban is korlátozásokra kell számítani augusztus 15-től, szombattól:

  • A Kőrösi Csoma Sándor út és a Harmat utca kereszteződésében a felújítás során az Élessarok felől érkezve balra kanyarodók szűkített forgalmi sávon tudnak majd haladni.
  • Az Élessarok területén a Kőrösi Csoma Sándor út?Jászberényi út csomópontnál felújítják a visszafordító forgalmi sávot, ezért két hétig csak az egyik visszafordítósáv lesz használható: az első héten a belső, ezt követően egy hétig a külső sávot zárják le.
  • A Bihari utcában a 3-as villamos közúti keresztezésénél 2 napon át félpályás útlezárásra kell számítani, ekkor jelzőőrös irányítással, váltakozó irányban haladhat majd a kétirányú forgalom.
  • A Szent László térnél a Kőrösi Csoma Sándor úton a Liget tér felől érkező, a Halom utcába balra kanyarodóknak útszűkületre kell majd számítaniuk két napig.

Budapest, 2020. augusztus 14.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Exit mobile version