Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Gazdaság – 29 új buszt állít forgalomba augusztusban a Volánbusz



Folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: augusztustól szállítja az utasokat az a 29 új, magas komfortfokozatú, Neoplan Tourliner típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról még februárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel – közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a 2 milliárd 324 millió forint értékben vásárolt új turista-autóbuszok két ütemben állnak forgalomba országszerte: 15 augusztus elején, 14 a hónap közepén.

Az új járművek közül A korszerű autóbuszok egyebek mellett az Ózd-Pétervására-Budapest, a Pápa-Veszprém-Budapest, a Veszprém-Siófok-Pécs és a Szombathely-Zalaegerszeg-Kaposvár-Pécs, valamint a Keszthely-Kaposvár-Pécs és az Ajka-Keszthely-Kaposvár-Pécs viszonylaton közlekednek majd.

A februárban megkötött szerződés kiterjed a járművek időszakos karbantartásához szükséges diagnosztikai eszközök és alkatrészek beszerzésére is – közölte a Volánbusz Zrt. A kéttengelyes távolsági buszok légkondicionáltak, a fedélzeti wifi mellett USB-töltőpontokkal és 230 V-os aljzatokkal is rendelkeznek.

A járművekben 49 ülés található. Az új autóbuszok a korábbiaknál is nagyobb teljesítményűek, a környezettudatosság jegyében dízelmotorjuk már megfelel az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak. A gyorsabb közlekedés érdekében a járművek nemzetközi és emelt utazásisebesség-vizsgával (TEMPO 100) is rendelkeznek. Az autóbusz-vezetők munkáját elektronikus vezetéstámogató rendszerek segítik, jelentősen növelve ezzel az utazás biztonságát.

A közleményben kiemelik: a most érkező járművekkel együtt 2018 ősze óta a Volánbusz már 776 új vagy újszerű autóbuszt állított forgalomba, év végéig pedig további 90 jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési társaság kötelékében.

(MTI)





Source link

Exit mobile version