Site icon City Futi Futárszolgálat

Pótlóbusz jár a Könyves Kálmán körúton az 1-es villamos helyett három hétig pályafelújítás miatt


Pótlóbusz jár a Könyves Kálmán körúton az 1-es villamos helyett három hétig pályafelújítás miatt

Villamospálya-felújítás miatt augusztus 8-tól három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán. Augusztus 8-a és 21-e között a villamos a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, ezt követően, 22-e és 28-a között pedig a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között közlekedik. A kimaradó szakaszon mindhárom héten pótlóbusszal lehet utazni. A Hungária körút és a Könyves Kálmán körút érintett szakaszain a pótlóbuszok akadálytalan haladása érdekében buszsávokat jelölnek ki. 

Az 1-es villamos vonalán a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, a biztonságos villamosközlekedés fenntartása érdekében beavatkozást igényel. A Soroksári út feletti hídon szintén pályakarbantartási munkák elvégzésére van szükség, amelynek köszönhetően feloldható lesz a korábban ezt a szakaszt érintő sebességkorlátozás. A felújítási munkák miatt 2020. augusztus 8-tól, szombattól 28-ig, péntekig változik az 1-es villamos közlekedési rendje.

Közlekedési rend az 1-es villamos vonalán

Az 1-es villamos augusztus 8-a, szombat és 21-e, péntek között két szakaszra osztva, a Bécsi út / Vörösvári út felől csak a Puskás Ferenc Stadionig, a Kelenföld vasútállomás felől pedig csak a Közvágóhídig közlekedik. A Közvágóhíd és az Infopark megállóhelyen a villamosok mindkét irányban a Bécsi út / Vörösvári út irányú peronnál állnak meg.

  • A kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
  • A pótlóbusz útvonala és megállóihelyei térképes felületen is nyomon követhetők a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP01.
  • A 153-as busz meghosszabbított útvonalon, a Gazdagréti tér és a Népliget között közlekedik, ezáltal az Infoparkból közvetlen eljutási lehetőséget nyújt a népligeti csomóponthoz.
  • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

Az 1-es villamos augusztus 22-e, szombat és 28-a, péntek között az 1-es villamos továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út / Vörösvári út?Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás?Népliget szakaszon közlekedik.

  • A kimaradó szakaszon, a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.
  • A 77-es trolibusz a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúti megállója helyett a Kerepesi úton, a 80-as troli megállójában áll meg.

A villamospótlás ideje alatt érdemes az alábbi alternatív útvonalak egyikét választani:

  • Aki Kelenföld és Újpest, illetve az Árpád híd pesti hídfőjének térsége között utazik, érdemes megfontolni az M4-es és ? Kálvin tér átszállással ? az M3-as metró igénybevételét.
  • Aki Kelenföld és a Puskás Ferenc Stadion környéke vagy Zugló között utazik, annak érdemes az M4-es és ? Keleti pályaudvari átszállással ? az M2-es metrót választania.
  • Újpest és Dél-Pest között utazva az 1-es villamos helyett érdemes megfontolni az M3-as metró igénybevételét.

Változások a közúti közlekedésben

A gépkocsival közlekedőket is érinti az augusztus 8-án kezdődő felújítás:

  • A villamospótló autóbuszok haladását a Könyves Kálmán körúton, illetve a Hungária körúton észak felé a Népligettől a Szörény utcáig, valamint dél felé a Szörény utcától a Mester utcáig autóbusz forgalmi sáv segíti, ezért a közúti járművek számára kisebb közúti kapacitás áll majd rendelkezésre.
  • A Közvágóhíd csomópontban a pótlóbuszok felszállóhelyét a Soroksári úton a vasúti híd alatt jelölték ki. Aki Csepel vagy Soroksár irányából érkezve itt hajt fel a Rákóczi hídra, az az új forgalmi rend szerint a várakozó villamospótló autóbuszok kikerülésével tud a Máriássy utcába és a híd felé bekanyarodni.

A BKK kéri a közúton közlekedőket, hogy a megváltozott forgalmi viszonyok miatt fokozott figyelemmel és az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően közlekedjenek az érintett szakaszokon.

Budapest, 2020. augusztus 5.
Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Exit mobile version