Site icon City Futi Futárszolgálat

Éjszakára lezárják a Lánchidat, változik az érintett buszjáratok útvonala


Éjszakára lezárják a Lánchidat, változik az érintett buszjáratok útvonala

Augusztus 1-jén, szombaton 19:30-tól másnap hajnalig lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat egyes felújítást megelőző állagmegóvási munkák és egy sportrendezvény miatt. A korlátozás miatt változik a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es buszjárat közlekedése.

Augusztus 1-jén, szombaton

  • a 16-os busz helyett 19:30-tól az utolsó indulásig csak a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között közlekedő, a szokásosnál sűrűbben induló 16A busz jár, a budai Várat a belvárosból az M2-es metróról történő Széll Kálmán téri átszállással érhető el.
  • a 105-ös busz 19:30-tól az utolsó indulásig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért Buda felé nem érinti a Hild tér és a Clark Ádám tér közötti, Pest felé pedig a Clark Ádám tér és a József nádor tér közötti megállóit. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszokra a Deák Ferenc téren a 9-es busz, a Ferenciek tere és a Dózsa György tér között pedig az 5-ös busz megállóiban lehet felszállni. A Gyöngyösi utca irányú buszok a Dózsa György tér és az Uránia között az 5-ös busz, a Deák Ferenc téren pedig a 9-es busz megállójában állnak meg.
  • a 916-os busz egész éjszaka rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között közlekedik.
  • a 990-es busz egész éjszaka a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik:
    • az első indulástól augusztus 2-án 1:30-ig nem érinti a Deák Ferenc tér és a Halász utca közötti megállóit. A Normafa felé tartó buszokra a Ferenciek tere és a Körmöci utca között az 5-ös busz megállóiban lehet felszállni, a Rákoskeresztúr irányú buszok a Csaba utca és a Ferenciek tere között az 5-ös busz megállóiban állnak meg.
    • 1:30-tól nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállóit. A Rákoskeresztúr felé tartó buszokra az 5-ös buszjárat Dózsa György tér, Döbrentei tér és Ferenciek tere megállójában lehet felszállni, a Normafa irányú buszok a 8E busz Ferenciek tere és Döbrentei tér megállójában, majd a Dózsa György téren az 5-ös busz megállójában állnak meg.

Budapest, 2020. augusztus 1.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Exit mobile version