Változások a H8-AS HÉV közlekedésében augusztus első hetén

általa megosztva admin
Kategória:


Karbantartási és felújítási munkák miatt 2020. augusztus első hetén több ütemben változik a H8-as HÉV közlekedése.

2020. augusztus 3-ától 7-éig (hétfőtől péntekig)

A HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Gödöllő, Szabadság tér között jár. A kimaradó szakaszon ? Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő állomás között ? a H8-as jelzésű pótlóbusszal lehet utazni.

A fenti napokon a vonatok Gödöllő, Erzsébet parknál mindkét irányban a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg; Gödöllő, Szabadság tértől pedig a Gödöllő irányú peron mellől indulnak Budapest felé. Az eredetileg Gödöllőtől az Örs vezér teréig közlekedő gyorsított vonatok Mogyoródtól indulnak (megállási rendjük nem változik), továbbá egyes vonatok csak Mogyoródig járnak.

H8-as pótlóbusz (Gödöllő, Szabadság tér H ? Gödöllő H)
A 992-es busz megállóiban áll meg

Útvonala:

Gödöllő, Szabadság tér H ? Szabadság út ? Állomás út ? Gödöllő H

Megállói:

  • Gödöllő, Szabadság tér H
  • Gödöllő, Palotakert H
  • Gödöllő H

2020. augusztus 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap)

A vonatok helyett Mogyoród és Gödöllő között a H8-as, Mogyoród és Szentjakab között a H8SZ jelzésű pótlóbuszokkal utazhatnak.

H8-as pótlóbusz (Mogyoród H ? Gödöllő H)

Útvonala:

Mogyoród H ? Vasút utca ? Gödöllői út ? 3-as főút ? Gödöllő, Szabadság út ? Táncsics Mihály utca ? Kossuth Lajos utca ? Dózsa György út ? Szabadság tér ? Szabadság út ? Állomás út ? Gödöllő H

Megállói:

? Gödöllő H ? Mogyoród H
Mogyoród H Gödöllő H
EGIS-telep (Szentjakab H) Gödöllő, Palotakert H
Gödöllő, Erzsébet park H Gödöllő, Szabadság tér H
Gödöllő, Szökőkút Gödöllő, Erzsébet park H
Gödöllő, Szabadság tér H EGIS-telep (Szentjakab H)
Gödöllő, Palotakert H Mogyoród H
Gödöllő H

A H8-as pótlóbusz a 992-es busz megállóiban áll meg (kivéve Gödöllő, Erzsébet park H-nál, ahol a Táncsics Mihály úton kijelölt megállókban: Gödöllő H felé a Kossuth Lajos utca torkolata előtt, Mogyoród H felé pedig a Kossuth Lajos utca torkolata után).

H8SZ pótlóbusz (Mogyoród H ? Szentjakab H)
Igényvezérelt járat

Útvonala:

Mogyoród H ? Vasút utca ? Gödöllői út ? Szadai út ? Jakabpusztai pihenő ? Szentjakab H

A H8SZ pótlóbusz a 992-es busz Mogyoród H megállójában, illetve a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül, a Szadai út felőli ideiglenes megállóban áll meg.

A járat igényvezérelt, Telebusz-rendszerben közlekedik (8 és 21 óra között), azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a +36 70 506 8994-es telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben még nem telt meg a busz regisztrált utasokkal, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon (a busz legfeljebb 29 fő befogadására alkalmas).

Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

A pótlóbuszon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek.
A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlójáratok olyan megállóit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbi HÉV-megállóknak kell megfeleltetni:

Pótlóbusz megállója HÉV megállója
EGIS-telep (Szentjakab H) Szentjakab
Gödöllő, Szökőkút Gödöllő, Szabadság tér

A pótlóbuszok azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni. Azokban a megállókban kötelező az elővételi jegyváltás, ahol a buszmegállóban van jegyértékesítés.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt!
Az okozott kellemetlenségek miatt szíves megértésüket kérjük.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).