Index – Külföld – Szélvihar és rengeteg eső söpört végig Horvátországon

általa megosztva admin
Kategória:


Szélviharral kísért heves esőzés söpört végig Horvátországon péntek este, a legnagyobb károk Zágrábban keletkeztek, ahol az egész belvárost elöntötte a víz ? írja az MTI a HRT nevű horvát közszolgálati tévé nyomán.

Pénteken a legmagasabb fokozatú, vörös riasztás volt érvényben Zágráb megyében, Isztriában és a Tengermelléki-fennsíki megyében. A legsúlyosabb károkat a horvát fővárosban okozta a vihar. A tűzoltók száz helyen dolgoztak a kárfelszámoláson. A víz elöntötte az aluljárókat, pincéket és több utcát, egyes szakaszokon térdig ért a víz. Összeomlott a közlekedés és egy időre leálltak a villamosok is. 

Egy mozgássérült férfit a tűzoltók mentettek ki autójából az egyik aluljáróban. Egy tűzoltó pedig rosszul lett intézkedés közben, és a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Milan Bandic, Zágráb polgármestere úgy nyilatkozott: a problémát az okozta, hogy hirtelen óriási mennyiségű csapadék hullott le, a városi csatornarendszer pedig ezt nem tudta elvezetni, ezért víz alá kerültek az alacsonyabb területek.  A vihar után szombat reggelre a legtöbb helyen normalizálódott a helyzet.

A Kvarner-öbölben is komoly károkat okozott a viharos erejű szél, fákat döntött ki, háztetőket szakított le, autókat rongált meg. 

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.