Index – Belföld – Levelet küldtek a V4-es főpolgármesterek Angela Merkelnek

általa megosztva admin
Kategória:


2020.07.16. 14:52

Levelet küldtek Angela Merkelnek, a belépő német EU-elnökség kormányfőjének a visegrádi országok fővárosainak főpolgármesterei a klímavédelmi célú, városokra szabott, közvetlen EU-s támogatások ügyében. Az MTI azt írja, hogy a levelet július 15-én küldték, és hangsúlyozták benne a klímavédelmi célú, közvetlen városi finanszírozási eszközök fontosságát az EU következő többéves pénzügyi keretében. 

A levél fő pontjai az alábbiak voltak:

  •  A városokat és városlakókat rendkívül súlyosan érinti a klímakrízis, de egyben határozott klímavédelmi intézkedésekkel nagyban hozzá is tudnak járulni Európa fenntarthatósági fordulatához.
  • Például a közösségi közlekedés zöldítésével vagy az elavult lakásállomány energiahatékonysági célú szigetelésével a városok jelentsen tudják csökkenteni egész Európa károsanyag-kibocsátását.
  • A V4-es főpolgármesterek által készített májusi ?pozíciós papír” számba veszi azokat a csekély mértékű jogszabály-módosításokat, amelyek megteremthetik a jogi alapját az ilyen közvetlen, zöld városi támogatásoknak. Ezt a pozíciós papírt mára az európai népesség közel 10%-át kitevő 29 város támogatja.

A főpolgármesterek arra kérik a német EU-elnökséget, hogy karolja fel ezeket a javaslatokat, és támogassa a városok fokozottabb bevonását az EU stratégiai céljainak végrehajtásába.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.