Változás a budai fonódó villamosok közlekedésében július 4-12. között pályakarbantartás miatt

Posted by admin
Category:


Változás a budai fonódó villamosok közlekedésében július 4-12. között pályakarbantartás miatt

A 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől csak a Nagyenyed utcáig jár, az 59-59A villamos helyett pedig pótlóbusszal lehet utazni  2020. július 4-étől, szombattól 12-éig, vasárnapig, mert a BKV Zrt. villamospálya-karbantartási munkákat végez az Alkotás utcában a Nagyenyed utcai csomópontnál.

A karbantartási munkák idejére, július 4-én az első járatindulástól 12-én, vasárnap az utolsó indulásokig az alábbiak szerint változik egyes budai fonódó villamosok közlekedése:

  • A 17-es villamos a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, ezért nem érinti a Tas vezér utca és a Nagyenyed utca közötti megállóit. A járatra a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között az 56-os villamos megállóiban lehet felszállni.
  • A 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig csak a Nagyenyed utcáig közlekedik.
  • A Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér között a – munkálatok ideje alatt a Nagyenyed utcánál ideiglenesen megálló – 139-es, a 140-es, 140A autóbusszal, vagy a rövid gyaloglással elérhető Déli pályaudvarnál átszállva az M2-es metróval, a 17-es, az 56-56A villamossal, illetve a 21-21A, a 39-es, 102-es autóbusszal, az 59-es pótlóbusszal lehet utazni.
  • Az 59-es és az 59A villamos nem jár, helyette pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között 59-es jelzéssel. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei a BKK FUTÁR alkalmazásban térképes felületen követhetők nyomon: bkk.hu/route/BKK_VP59.

A Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar / Széll Kálmán tér között utazóknak a BKK a Krisztina körúton közlekedő 17-es vagy az 56-os villamos igénybevételét javasolja.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszálláskor, illetve a villamos és a pótlásban résztvevő buszok között történő átszállás esetén (a Nagyenyed utca és a Széll Kálmán tér közötti szakaszon) nem szükséges új jegyet érvényesíteni.

Utazását érdemes a villamospótlás időszakában is előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazásban, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti célja eléréséhez.

0Budapest, 2020. július 2.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com