Site icon City Futi Futárszolgálat

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás lezárásával folytatódik az M3-as metró felújítása július 13-tól


A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomás lezárásával folytatódik az M3-as metró felújítása július 13-tól

A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomáson is elkezdődnek az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkálatok, ezért a metró az említett két állomáson július 13-tól megállás nélkül áthalad. A két lezárt metróállomás környékét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő állomáspótló busszal lehet majd elérni. Az M3-as metró munkanapokon továbbra is Újpest és a Nagyvárad tér között jár majd, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson kívül a korábban már lezárt Arany János utca és Ferenciek tere állomáson továbbra sem áll meg. A metróvonal déli szakaszán, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között a metrópótlás rendje nem változik. 

A BKK rövidesen bővebb tájékoztatást ad az állomáspótlás forgalmi rendjéről és részletes utazási tanácsokkal szolgál az egyes, metróval el nem érhető térségek megközelítéséhez. Az M3-as metró déli szakaszának felújítása várhatóan idén őszre véget ér, így ? az északi részhez hasonlóan ? Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között is teljesen felújított, korszerű állomásokon keresztül lehet majd utazni. Ősszel, a déli szakasz átadása után a Nagyvárad tér és a Lehel tér között folytatódik a metróvonal felújítása.

Az állomáspótló busz közlekedéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése miatt útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani július 10-éig a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, az Üllői út?Szentkirályi utca csomópontban, az Üllői úton a Pénzverde épülete előtt, valamint a Szentkirályi utca Üllői út?Baross utca közötti szakaszán. Ezzel kapcsolatban részletek a BKV közleményében olvashatók.

A metrópótlással kapcsolatban minden fontos információ elérhető a www.bkk.hu/m3felujitas és a www.m3felujitas.hu címen.

Budapest, 2020. július 1.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Exit mobile version