Index – Belföld – 3-as metró felújítás: kezdődik a felfordulás az Üllői úton

általa megosztva admin
Kategória:


2020.06.25. 10:13

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani az Üllői úton június 29. ? július 10. között a Nagyvárad tér és Kálvin tér között, prognosztizálja a BKK.

A 3-as metró Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák metróállomásain július 11-én elkezdődnek a korszerűsítési munkálatok, a szerelvények az említett két állomáson megállás nélkül áthaladnak, áll a BKK közleményében.

Forgalomkorlátozások mellett kiépítik az autóbuszos pótláshoz szükséges infrastruktúrát, egyszerre több szakaszban és helyszínen. Az új közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe.

A legfontosabb változás, július 08-án reggel 6:00 órától ? várhatóan novemberig a Szentkirályi utca, Üllői út ? Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.

Ezek lesznek a főbb ütemek:

  • Június 29. ? július 10. között az Üllői út ? Szentkirályi utca csomópontjában gyalogátkelőhely kialakítása. A közúti forgalomban egy közös elhúzott sáv használható a Kálvin tér felé egyenesen tartók és az Üllői útról jobbra, a Szentkirályi útra fordulók számára. A Szentkirályi utca első 25 méterén mindkét irányban megszűnik a parkolás.
  • Július 06. ? július 08. között szintén az Üllői út ? Szentkirályi utca csomópontjában új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződés kialakítása. Irányonként egy-egy sávot lezárnak.
  • Július 06-án az Üllői út 102. szám előtt (Pénzverde épülete) konténertelepítés. A városközpont irányába, a szervízúton, a belső sávban időszakos lezárás várható.
  • Július 08-án reggel 6:00 órától a Szentkirályi utca, Üllői út ? Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítás. Mindkét irányban megszűnik a parkolás. Behajtás kizárólag célforgalomnak.
  • Július 08-án este 20:00 órától a Szentkirályi utca, Üllői út ? Baross utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, változik a forgalmi rend. A közforgalom számára továbbra is egyirányú közlekedés marad érvényben az Üllői út felől, a Baross utca irányába. A pótlóbuszok a megszokottól eltérően a Baross utca irányából az Üllői út felé közlekednek.
  • Július 06. ? július 10. a Kálvin tér és Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemeket telepítenek. Mozgó terelésekre kell számítani az Üllői úton, a Könyves Kálmán körút ? Kálvin tér között mindkét irányban a szélső illetve a középső sávban. Félpályás terelés várható a Baross utcában, a Szabó Ervin tér ? Szentkirályi utca között.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).