Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Újraindulnak a nemzetközi vonatok



Július elsejétől akár vonattal is utazhatunk a szomszédos országokba, újraindul a nemzetközi vasúti közlekedés, Ausztria és Németország felé növelik a járatok számát, közölte a MÁV.

A járványhelyzet idején 90 százalékkal csökkent a MÁV-START nemzetközi utasforgalma, azonban fokozatosan visszatér az utazási kedv, és ezzel együtt egyre többen érdeklődnek a nemzetközi járatok iránt

? írták.

Július elejétől ismét 2 óránként járnak a nagysebességű vonatok Németországba és a Budapest?Bécs útvonalra is újabb járatok állnak be. Július 2-től már minden Railjet Xpress vonat közlekedik.

Zágrábba az Agram és Gradec InterCity-k július elejétől közlekednek. Ismét megindul a regionális forgalom Pécs és Pélmonostor (Eszék) térségében.

Mivel Nagymaros és Szob között a viharkárok miatt egyelőre nem indul újra a vonatforgalom, ezért a Metropolitan, a Hungária, a Báthory és a Metropol nemzetközi járatok továbbra sem közlekednek.

Forgalomba áll a Citadella IC, amely Ljubljanán át a szlovén tengerpartig, Koperig megy.

Ismét közlekedik Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba a Corona IC; háló- fekvőhelyes- és ülőkocsikkal, de étkezőkocsi nélkül. Újraindulnak a vonatok a Békéscsaba?Arad útirányon keresztül is, így Bukarest, Brassó, Nagyszeben, Temesvár is elérhetővé válik.

Újraindul a vonatközlekedés Szabadkára és Újvidékre. Egy pár személyvonat közlekedik Szabadka és Kelebia között július elsejétől.





Source link

Exit mobile version