Site icon City Futi Futárszolgálat

A Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új villamosvágány miatt rövidített útvonalon jár a 2-es villamos


Új villamosvágány építését kezdték meg májusban Ferencvárosban a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában. Az új vágánykapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.  A fejlesztés soron következő építési üteme miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a június 13-14-ei hétvégén a Jászai Mari tér és a Boráros tér, majd június 15-től a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik. A munkavégzés ideje alatt a Soroksári út érintett szakaszán továbbra is kétszer két sáv lesz majd járható.

Változások a közösségi közlekedésben

Június 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap az előkészítő munkálatok miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik. Június 15-től, hétfőtől a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca / Soroksári út között közlekedik. A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es és az 55-ös busszal lehet utazni.

A 24-es villamos közlekedése nem változik, az továbbra is a Keleti pályaudvar és a Soroksári út között közlekedik.

Változások a közúti közlekedési rendben

Ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be az építkezés miatt a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában június 13-tól, szombattól:

  • A Soroksári út a munkavégzés idején továbbra is kétszer két sávon lesz járható.
  • A Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót lezárják, egyúttal megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út, illetve a Dandár utca felé. A Tóth Kálmán utcai csomópontban útszűkületre kell számítani.
  • Kisebb korlátozások, útszűkületek lesznek a Lechner Ödön fasor / Jungfer Gyula utca kereszteződésben.
  • A Haller utcában a Soroksári út csomópont környékén útszűkületre kell számítani, a Soroksári útra egy sávon lehet majd csak kanyarodni.
  • A Soroksári úton a városhatár felől érkezve továbbra sem lehet jobbra kisívben a Haller utcába fordulni, az csak a Vágóhíd utca vagy a Dandár utca felől, illetve a Soroksári út?Pápay István utca?Szent Benedek utca kerülőúton lesz elérhető. (A Szent Benedek utca egyirányúságát megfordították a javasolt kerülőút biztosítása érdekében.)

Új villamosvágány épül a Ferencvárosban

Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődött meg idén májusban Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az M3-as metró, tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során, az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is. Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít. Minderről bővebben korábbi közleményünkben írtunk.

Budapest, 2020. június 9.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Source link

Exit mobile version