Idén nyáron a Petőfi híd, budai hídfő térségében újítják fel a 4-6-os villamos pályáját

általa megosztva admin
Kategória:


A 4-es és a 6-os villamos Petőfi híd, budai hídfő és a Karinthy Frigyes út közötti szakaszán június 11-től augusztus 5-ig felújítási munkát végeznek. A villamosok június 15-étől egy hónapig a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd, budai hídfő között viszik az utasokat, a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ között villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. Az előkészítő munkák idején, június 11-14. között és a vágányfelújítás harmadik ütemében, július 15-től augusztus 5-ig a villamosok helyett a Corvin-negyed és a dél-budai-végállomások között közlekednek a pótlóbuszok. Dél-Buda és a belváros között az M4-es metró alternatív utazási lehetőséget kínál. A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd, budai hídfő térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között  kell közúti korlátozásokra számítani.

A XI. kerületi Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között végeznek pályafelújítást a 4-es és a 6-os villamos vonalán június 11-e és augusztus 5-e között. Ezen a szakaszon utoljára az 1990-es évek végén végeztek nagyobb rekonstrukciót; most a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a nagy terhelésű Combino villamosok sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. Ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások is gyorsabban elvégezhetők lesznek.

Közösségi közlekedés a nagykörút érintett szakaszán

  • Június 11-én, csütörtökön reggel 8 órától 4 napon keresztül június 15-én, hétfőn hajnali 4 óráig a nagykörúti villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek. A Corvin-negyedtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a Boráros téren és a Mester utcánál a villamosmegállóban, a többi megállóhelyen az ezekkel  párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.
  • Június 15-én, hétfőn hajnali 4 órától július 16-ig a nagykörúti villamosok a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd, budai hídfő között közlekednek. A Petőfi híd, budai hídfőtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a villamosmegállókkal párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.
  • Július 16-tól augusztus 6-ig a nagykörúti villamosok ismét a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek. A Corvin-negyedtől villamospótló busz közlekedik tovább Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel, amelyre a Boráros téren és a Mester utcánál a villamosmegállóban, a többi megállóhelyen az ezekkel  párhuzamos buszmegállókban lehet felszállni.

Dél-Buda és a belváros között az M4-es metró alternatív utazási lehetőséget kínál.

Változások a közúti közlekedésben

Június 11-e és augusztus 5-e között a 4-es és a 6-os villamosvonallal párhuzamosan húzódó Irinyi József utcában a Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között lezárják mindkét irányú útpálya belső forgalmi sávját.

A Buda felé tartó oldalon a Bogdánfy utca felé csak egy balra kanyarodó sávon lehet majd haladni. A Pest felé tartó oldalon a Petőfi híd felé haladva a Bogdánfy utca előtt sávelhúzásra kell készülni; ebbe az irányba a munkaterület mellett két sáv lesz járható.

A Fehérvári úton a Baranyi utcai / Ulászló utcai csomópontnál a jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik majd. Mivel a pótlóbuszok itt fordulnak meg, a BKK a közúton közlekedők fokozott figyelmét kéri.

Június 11-15., valamint és július 15-augusztus 5. között a villamospótló autóbuszok végállomása a Corvin negyed és a Baross utca között lesz. Az autóbuszok várakozása és biztonságos visszafordulása érdekében egy szakaszon tilos lesz parkolni és külön jelzőlámpás forgalomirányítás épül ki.

Budapest, 2020. június 8.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.