Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Gazdaság – Majdnem félmilliárdos befektetést húzott be a Green Fox


2020.05.28. 08:29

450 millió forintos befektetést ad az Impact Ventures a Green Fox Academynek, adta hírül utóbbi cég.  Az Impact Ventures társadalmilag hasznos befektetésekben utazó tőkealap, és bár szívmelengetően szép dolgokat egy szénbányáról is lehet mondani, tervei szerint a cég olyan projektekbe fektet, ahol ez a társadalmi haszon mérhető is, és jelentős. Erről itt olvashat bővebben. 

A Green Fox pedig az egyik legnagyobb magyar gyorstalpaló programozóképző, ami most az állami átképzési tervek kapcsán is a fókuszba került. A vállalat átképzést is kínál, és az IT-képességek fejlesztését szintén célként lőtte be. A cég szerint az indulásától kezdve társadalmi célokat is követ, ennek kapcsán pedig kiadott egy impact riportot az elmúlt öt évéről.

Itt egyebek mellett egyébként a PwC tanácsadó cég tavalyi anyagára is hivatkoznak, ami szerint 900 ezer állást fenyeget csak a belátható robotizáció Magyarországon. Emellett megpróbálták felsorolni azokat a területeket, ahol a magyar dolgozók a robotizáció terjedésével leginkább elveszthetik az állásukat a következő években. Eszerint:

  • a 2020-as években azok az adatalapú területek lesznek bajban, ahol egyszerűbb számítások és elemzések jelentik a munka javát: például a pénzügyi és a biztosítási szektorban, ehhez kapcsolódó információs, kommunikációs, tudományos állások is veszélyben lesznek.
  • 2025 környékétől a pénzügyi területek még inkább, de az irodai adminisztráció, a gyártás, a közlekedés és a logisztika is erősebben érintettek lesznek.
  • 2030-tól pedig már a robotok várhatóan a fizikai munka egy részét is meg fogják tudni oldani, így például az építőipari, csatornázási vagy hulladékkezelési munkáknál is kevésbé lesz szükség emberekre a régi munkakörökben.





Source link

Exit mobile version