Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Szombaton kinyit pár játszótér Budapesten, a felnőtteknek kötelező az arc eltakarása


2020.05.15. 16:55

Sajtóközleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, amiben megerősítették, amiről már korábban is szó volt Budapest újranyitása kapcsán, ez pedig a játszóterek megnyitásának szabályozása. A rendeletmódosítást  Karácsony Gergely főpolgármester aláírta. 

A közlemény szerint május 16-tól, azaz szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek, amiket a gyerekek újra látogathatnak. 18 év feletti kísérőik viszont csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a budapesti játszótereken.

A közlemény ismét kitér arra, hogy kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban. Az eltakarásra minden olyan eszközt lehet használni, ami a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas. Célszerű ugyanakkor a házilag is fertőtleníthető, tartósan használható textilmaszk alkalmazása, mivel az egyszer használatos papírmaszkok rövid ideig hordhatóak, és veszélyes hulladékként kell azokat kidobni.





Source link

Exit mobile version