Index – Belföld – Korzó lesz a hétvégén a pesti alsó rakpart

általa megosztva admin
Kategória:


Úgy tűnik, hogy inkább intézményi szinten magas Budapesten a fertőzöttség, lakossági szinten kevésbé, ami lehetővé teszi, hogy óvatosan és fokozatosan nyisson a város, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester online sajtótájékoztatón. 

Ezért a hétvégén nemcsak a Margit-szigetet és a Hajógyári-szigetet nyitják meg ismét, hanem a pesti alsó rakpartot is lezárják az autók elől és átadják a gyalogos-kerékpáros forgalomnak.

Karácsony Gergely a kijelentését arra két adatsorra alapozza, ami szerint a lakossági fertőzöttség épphogy kimutatható, valamint arra, hogy az idősotthonoknál is nagyobb probléma a fertőzöttség a kórházakban, ahol a fertőzések közel egyharmada történt. A főpolgármester szerint a kormány ül az adatok egy részén, más részét pedig manipulatív módon hozza nyilvánosságra.

A főváros a napokban bejelentett Restart program alapján elkezdte Budapest fokozatos újraindítását. A programban javaslatot tesznek a kormánynak, hogy rendelkezzen a munkakezdés és a napi iskolakezdés idejének csúsztatásáról, hogy a reggeli forgalmi csúcsokat el lehessen kerülni.

Amit a főváros tesz saját hatáskörben: a tesztelések folytatása, minden adat nyilvánosságra-hozatala; újabb közterületek átadása gyalogosoknak, bringásoknak, a közösségi közlekedés további fejlesztése; újabb közterületek átadása vendéglátás számára; digitális eszközök alkalmazása a zsúfoltság enyhítésére; az arc eltakarásának szabályozása.

Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatásával kapcsolatban Karácsony közölte, hogy a kormány gyáva és töketlen, vagy szándékosan akarja fenntartani a korlátozást Budapesten, hogy büntesse a várost. 

A nyilvánosságra került adatok alapján úgy tűnik, hogy Budapesten járványveszély van, de járvány nincs.

– tette hozzá végül.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.