Index – Gazdaság – A Mol vezetése visszaadta a fizetése 40 százalékát, így az alkalmazottakkal könnyebb fizetéscsökkentésről beszélni

általa megosztva admin
Kategória:



Az olaj ára soha nem látott mélységbe zuhant, ez a magyar olajvállalatot, a Mol-t is érzékenyen érintette – erről beszélt Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Azt mondta, a Mol saját maga mintegy 13 ezer tesztet végzett a cégen belül, de csak néhány eredmény lett pozitív. A járvány miatt eddig 50 milliárdnyi vesztesége van a Mol-nak. Egyrészt 40 százalékkal csökkent az értékesítés is, ezen felül pedig egy nemzetközi árfolyam csökkenés is volt. A friss adatok alapján

  • 15 százalákal kevesebb a dízel,
  • 20-25 %-al a benzin eladás,
  • a repülőgépeknél pedig 90 százalékos az üzemanyag csökkenés.

Hernádi szerint Magyarországon két számjegyű lesz a GDP csökkenés áprilisban. Beszélt arról is, hogy a járvány miatt eddig 28 kutat zártak be, az ott dolgozókat megpróbálták átcsoportosítani. Pozitívum, hogy Csehországban és Ausztriában már újranyitottak a bezárt kutak.

A MOL vezetői a fizetésük 40 százalékát visszaadták – Hernádi szerint erre azért volt szükség, hogy könnyebben tudjanak az alkalmazottakkal beszélni arról, hogy csökkenni fog a fizetésük a válsághelyzetben.

Hernádi a mínuszos olajárral kapcsolatban elmondta, hogy az egy pillanatnyi logisztikai zavar eredménye volt, ráadásul nyersolajról volt szó. A magyar kutak árainál ez azért nem látszott, mert követik a jegyzési árakat, ráadásul az üzemanyagnak van egy fix része, a jövedéki adó, ez be van építve az árba.

Hernádi szerint az év vége felé közelítjük meg újra a 400 forintos benzinárat,

de nyáron erre nincs esély, ahhoz a turizmusnak be kellene indulni – mondta. Hernádi szerint a légi közlekedés is lassan fog visszaállni.

A Corvinus működésének hátterét a MOL nyeresége adja, Hernádi viszont azt mondta, hogy az egyetem komoly tartalékokkal rendelkezik, ha a Mol a nyereségéből pár évig nem fizet, azt sem fogja megérezni az intézmény.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.