Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Külföld – Ecuadorban van Dél-Amerika Vuhanja


Ecuador legfontosabb kikötővárosa, a kétmillió lakosú Guayaquil lett Dél-Amerika legjobban sújtott koronavírus-gócpontja, és már a kontinens Vuhanjának csúfolják. Hivatalosan bő ezer áldozata van az országban a járványnak, ám a valóságban ennél sokkal rosszabb lehet a helyzet. 

Egyedült Guayaquilben 6700 lakos halt meg április első felében, szemben a korábbi évek ezer fős átlagával. A New York Times becslése szerint az április 15-én államilag bevallott 503 koronavírusos halálesetnek akár a 15-szöröse is lehetett a valóság. 

Sokat elmond a helyzetről, hogy ebben a városban fordultak elő utcán hagyott halottak, és amerikai lapok szerint a hatóságok annyira túlterheltek, hogy a családtagoknak akár napokig otthon kell tartani az elhunyt testét.

A Sky tudósítása szerint akkora a fejetlenség, hogy a hatóságok 120 holttestet nem tudtak azonosítani. Egy nő arról számolt be nekik, hogy a kórházból az apja haláláról értesítették, de a holttestével még nem tudtak elszámolni, nincs akit eltemessen.

A koronavírus-járvány februárban kezdődött Guayaquilben, amely Ecuador gazdasági központja, miután sok fertőzött ember térhetett oda vissza Spanyolországból. Ma már szigorú korlátozások vannak érvényben, a lakosság délután 2 és hajnali 5 között egyáltalán nem hagyhatja el az otthonát, a többi időszakban is csak élelmiszerért, létfontosságú munkaügyben vagy egészségügyi okokból. A maszk és a kesztyű viselése kötelező, a közösségi közlekedés leállt, és hetente egyszer lehet autóba ülni, ehhez az autókat rendszám alapján sorolták csoportokba.

(LatinoUSA.org, Sky.com)





Source link

Exit mobile version