Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Kötelezővé teszi a maszkviselést a budapesti üzletekben Karácsony Gergely


2020.04.21. 16:49

Április 27-től nemcsak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, hanem

a főváros valamennyi kereskedelmi egységében, üzletekben, élelmiszerboltokban, piacokon, továbbá a taxik igénybevételekor is kötelező lesz maszkot viselni

? rendelte el Karácsony Gergely. A főpolgármester egy, a Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be döntését, hozzátéve:

Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is

? fogalmazott.

Karácsony Gergely főpolgármester a múlt héten már indokoltnak látta a szigorítást Budapesten, ezért elrendelte, hogy a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től.

Később a főpolgármester arra is utasította a BKK-t, hogy az érettségik tervezett idejére teljes kapacitással működjön a közösségi közlekedés, sőt tájékozódjanak, hogy hol lehet szükség extra járművek beállítására. „Bár nagyon veszélyesnek tartom, hogy az érettségi időpontját éppen akkorra tűzték ki, amikor a miniszterelnök szerint tetőzik Magyarországon a koronavírus-járvány, a fővárosnak arra is fel kell készülnie, ha a kormány nem változtat ezen a döntésen” ? közölte akkor Karácsony.





Source link

Exit mobile version