Lezárják a Margitszigetet, több járat közlekedése is változik az április 18-19-i hétvégén

általa megosztva admin
Kategória:


A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester ismét elrendelte a Margitsziget lezárását, ezért az április 18-19-i hétvégén módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbuszok, valamint a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése.

A budapestiek védelme érdekében 2020. április 18-án, szombaton, illetve április 19-én, vasárnap 9:00 és 20:00 között lezárják a Margitszigetet. A lezárás idején a Margitszigetet is érintő járatok közlekedése 9:00 és 20:00 között az alábbiak szerint módosul:

  • a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, ott csak megállás nélkül, lassítva áthalad;
  • a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik;
  • a 34-es és a 106-os autóbusz nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán ? szintén járványügyi okokból ? a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

A fővárosban utazókat arra kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.

Budapest, 2020. április 17.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.