Site icon City Futi Futárszolgálat

Lezárják a Margitszigetet, több járat közlekedése is változik az április 18-19-i hétvégén


A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester ismét elrendelte a Margitsziget lezárását, ezért az április 18-19-i hétvégén módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbuszok, valamint a 4-es és a 6-os villamosok közlekedése.

A budapestiek védelme érdekében 2020. április 18-án, szombaton, illetve április 19-én, vasárnap 9:00 és 20:00 között lezárják a Margitszigetet. A lezárás idején a Margitszigetet is érintő járatok közlekedése 9:00 és 20:00 között az alábbiak szerint módosul:

  • a 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóban, ott csak megállás nélkül, lassítva áthalad;
  • a 26-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik;
  • a 34-es és a 106-os autóbusz nem áll meg a Margitsziget / Árpád híd megállóban.

Óbudán ? szintén járványügyi okokból ? a hétvégére lezárják az Óbudai-szigetet, a Római-partot és a Kossuth Lajos üdülőpartot. Ezeken a helyeken emiatt egyáltalán nem lehet majd belépni, de kutyát sétáltatni is tilos lesz. A VIII. kerületben a Teleki téri, a Mátyás téri, a Kálvária téri és a Golgota téri közparkok lezárását rendelte el a kerület polgármestere.

A fővárosban utazókat arra kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.

Budapest, 2020. április 17.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Exit mobile version