Index – Külföld – Tömegek a vuhani vonatoknál és turisták ezrei az agyaghadseregnél

általa megosztva admin
Kategória:


2020.04.07. 18:43

Tömegek érkeznek a Vuhanból induló vonatokhoz, miután a hatóságok enyhítettek az utazási korlátozásokon, írja az AFP. A híres kínai agyaghadsereget pedig a háromnapos ünnep alatt Shanszi tartományban 12 ezren keresték fel. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrzi.

Az agyagkatonákból álló hadsereget a hagyományos, „sírok lesöprésének napja” alkalmából megtartott háromnapos ünnepen egészen pontosan 12 251 érdeklődő nézte meg a tartományi székhelyen, Hszianban, írja az MTI.

A múzeumot március 25-én nyitották meg újra a koronavírus-járvány után. A tumultust online foglalási rendszerrel igyekeznek kiküszöbölni. Naponta nem engednek nyolcezer főnél több látogatót regisztrálni, a regisztrációval rendelkező turistákat csak maszkban engedik belépni a régészeti helyszínre és a testhőmérsékletüket is ellenőrzik.

Nemrég számoltunk be arról, hogy kaotikus jelenetek zajlottak a kínai nemzeti parkokban, miután az országban a koronavírus-járvány csillapodását követően lazítottak a korlátozásokon. 

A kínai járványszakértők szerint túl korai volt a nyitás, újabb járványhullám fenyeget, ha az emberek elfeledkeznek az óvatosságról.

Kína gyakorlatilag bejelentette a járvány végét, pedig a lakosság töredéke fertőződött csak meg. Eközben Európában arról beszélnek, hogy az emberek 60-70 százaléka elkaphatja a vírust, mire vége lesz ennek az egésznek. Hogy mitől van ekkora különbség a kínai és az európai hozzáállás között, és mi a helyzet a járvánnyal Kínában, azt ebben a cikkben foglaltuk össze.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.