Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Karácsony: Az ingyen parkolással megnőtt a forgalom Budapesten


Mint Karácsony írja

a kormányzati operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos ?sok lett az autó? Budapesten. Jó reggelt kívánok! A tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt.

Közölte, hogy a teljeskörű ingyenes parkolást a polgármesterek nem támogatták, méghozzá jó okból.  Lapunk cikkét idézte , miszerint a Belváros fideszes polgármestere nyilatkozta a minap: ?nem tehetnek olyan szakmai javaslatot, ami veszélyezteti a kerületben élők lakóhelyüknél történő parkolását, valamint nagyobb forgalmat, látogatottságot mozdít elő, ami elősegítheti a koronavírus terjedését, tehát ellentmond az operatív törzs azon állásfoglalásának, ami a lakhely elhagyásának korlátozására és a lehető legkevesebb mozgásra hívja fel a figyelmet?. Vagyis a járvány nem tud változtatni azon a tényen, hogy a belső kerületekben nagyjából kétszer annyi autó, mint ahány parkolóhely, tette hozzá.

A főpolgármester szerint a miniszterelnök bejelentésének másnapján a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom, annak összes következményeivel együtt. Vagyis jelentős részben olyanok ültek autóba, akik eddig otthon maradtak, ahogyan azt a kormány is kéri tőlük. 

Hozzátette: a közterület-felügyelők jelentései szerint a szabálytalan parkolások száma visszaállt egy átlagos hétköznapnak megfelelő szintre, több esetben a közlekedést érdemben akadályozó parkolás miatt kellett intézkedni. 

Végül közölte: annak érdekében, hogy aki élni tud a biciklis közlekedés lehetőségével, biztonságban tudja ezt megtenni, már hétfőn elkezdtek új biciklisávokat festeni a városban. Mivel a járványveszélyben elengedhetetlen, hogy az orvosok és ápolók gyorsan jussanak el a munkahelyükre, számukra már korábban ingyenessé tették a parkolást a városban. Hogy az ő munkájukat ne nehezítse, hogy elfogytak a parkolóhelyek, a kórházak környékén, ahol ez indokolt, az egészségügyi dolgozóknak jelölnek ki parkolóhelyeket a következő napokban.

A Waze útvonaltervező applikáció adatai alapján hétfőn mintegy 20 százalékkal több Waze-felhasználó közlekedett Budapesten, mint az előző hét hétfőjén. Azaz ebből arra lehet következtetni, hogy az előző hét hasonló időszakához képest nagyjából 20 százalékkal növekedett az összforgalom ezen a napon:

Gépjárműforgalom a Waze-felhasználók adatai alapján – Forrás: Waze

Vasárnap maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját, emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése

? jelentette ki a miniszterelnök. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?





Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak, akik az Indexet olvassák!




Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!





Source link

Exit mobile version