Index – Belföld – A BKK szerint péntek óta nincs zsúfoltság a járataikon

általa megosztva admin
Kategória:



Péntek reggelre a legtöbb fővárosi vonalon újra a biztonságos távolságot tartva lehetett igénybe venni a közösségi közlekedési szolgáltatást, szombat reggel óta pedig semmilyen negatív visszajelzést nem kapott a BKK a járatok esetleges zsúfoltságával kapcsolatban – írja a Budapesti Közlekedési Központ egy szombaton kiadott közleményében.

Hétfőtől újra a tanszüneti menetrend szerint indulnak a járatok, amellyel kapcsolatban korábban érdemi kritikát sem a városvezetés, sem a BKK nem kapott

– hangsúlyozza a közlemény, amely szerint „szükségtelenek” azok a „hangulatkeltő cikkek” és a szombati kormányinfón elhangzottak is, amelyek a zsúfoltság elkerülésére alkalmas menetrend kialakítását kérik. Karácsony Gergely főpolgármester kérésére ugyanis már a sokat kritizált új menetrend bevezetésének másnapján járatsűrítésekkel orvosolták a problémát, majd azt is bejelentették, hogy hétfőtől ismét a tanszüneti menetrend lesz érvényben.

A BKK azt is írja:  sajnálják, hogy az elmúlt napokban nehézségekkel kellett szembenéznie az utasoknak a kora reggeli, reggeli csúcsidei közlekedés során néhány vonalon. 

Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója a szombati menetrend bevezetését ért kritikákra reagálva azt nyilatkozta: a koronvírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet olyan szituációt teremtett, amely mindenki számára ismeretlen és váratlan volt, de a BKK szerinte igyekezett minden szempontot figyelembe véve megoldani az 1,75 millió lakosú főváros közlekedését. 

Az április 1-i járatritkítás, úgy tűnik, nem kellőképpen számolt bizonyos tényezőkkel, ezért ? ahogy azt fent részleteztük is ? korrigáltuk, majd visszaállítottuk a menetrendet  

– tette hozzá Varga. A BBK közleménye pedig ígéretet tett arra is, hogy továbbra is figyelik majd a járművek kihasználtságát, illetve remélik, hogy hétfőtől ismét „elégedetten használják majd az utasok a fővárosi járatokat hétköznap is.”

Ahogy arról az Index korábban már beszámolt: a koronavírus miatt Budapesten 80-90 százalékkal visszaesett a tömegközlekedők száma, ezért a BKK április elsejétől bevezette a hétköznapokra a szombati menetrendet. Bár azzal eleve számoltak, hogy a csúcsidőben a szombati menetrendhez képest több járatot kell majd indítani, a szombati menetrend bevezetése így sem debütált jól a budapesti hétköznapokban. Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök reggel személyesen ellenőrizte a buszok telítettségét, és maga sem volt megelégedve.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?



Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak, akik az Indexet olvassák!




Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.