Holnaptól a mainál sűrűbb menetrend lép életbe számos fővárosi vonalon

általa megosztva admin
Kategória:


A BKK a fővárosi közösségi közlekedésben ma reggel tapasztaltak alapján április 2-től, csütörtöktől gyakoribb járatindulást biztosít számos vonalon. A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól.

Április 1-jén reggeltől egy szombati menetrenden alapuló, de frekventált vonalakon annál sűrűbb járatindulást biztosító közösségi közlekedési rend lépett életbe a fővárosban. A Budapesti Közlekedési Központ számos dolgozója figyelte a fővárosi közösségi közlekedés kihasználtságát a ma hajnali, reggeli órákban és a közösségi médiában is sok visszajelzést kaptunk a járatok utasszámát illetően. A tapasztalatok alapján már április 2-án, csütörtökön reggeltől sűrítik a járatindulást számos vonalon, kiemelten a hajnali, reggeli órákban a dél-pesti térségben.

Az április 1-jén, szerdán reggel tapasztaltak alapján a több mint 200 fővárosi vonalból 16 járat esetében biztosítunk további sűrítést április 2-től. A jelenleg érvényes, szombati menetrenden alapuló, ám frekventált vonalakon annál gyakoribb járatindulást biztosító, korábban bemutatott menetrendet az alábbiak szerint sűrítjük:

  • Az M3-as metrópótló buszon hajnali 5 óra után gyakrabban indulnak a buszok.
  • A 2-es villamos vonalán a H6-os HÉV minden beérkező szerelvényéhez egy többlet villamosindulást biztosítunk.
  • A 74-es trolibusz vonalán hajnali 5 óra után 10 percenként indulnak a járművek.
  • A 8E járat vonalán reggel 6 órától 10 percenként indulnak a buszok.
  • A 20E és a 30-as járat vonalán hajnali 5 órától már sűrűbben, 10 percenként indulnak a buszok.
  • A 32-es busz már hajnali 5 órától 10 percenként indul.
  • A 44-es buszjárat reggel 6 órától 15 percenként közlekedik.
  • Az 54-es és a 68-as vonalon a rövidebb járművek helyett csuklós buszok közlekednek.
  • A 97E vonalon már hajnali 5 órától 10 percenként indulnak a járatok.
  • A 99-es busz már hajnali 5 órától 10 percenként jár.
  • A 151-es busz az iskolaszüneti menetrend szerint jár.
  • A metrópótlást segítő 194M vonalon iskolaszüneti menetrend szerint indulnak a buszok.
  • A 220-as busz reggel 6 órától 10 percenként közlekedik.
  • A 276E vonalán már hajnali 5 órától 10 percenként indulnak a buszok.

Munkatársaink április 2-án, csütörtökön reggel ? és természetesen az azt követő napokon ? továbbra is kiemelt figyelemmel követik a járatok kihasználtságát, és amelyeik vonalon szükséges, további sűrítéseket vezethetnek be. Felkészülve egy esetleges, a mai reggelhez hasonló esetre már korábban növeltük a város különböző pontjain várakozó tartalék járművek számát, amelyek szükség esetén azonnal forgalomba állíthatók.

A fővárosban utazókat továbbra is kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek. Utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.

A járatsűrítés célja, hogy egyetlen vonalon se legyen nagyobb a járművek kihasználtsága a nemzetközi gyakorlatban is alkalmazott 30 százaléknál, azaz az utasok tartani tudják a megfelelő távolságot egymástól. Ez a rövidebb buszok és trolibuszok esetében átlagosan 20, a csuklós buszok és trolibuszok esetében 32, az M2-es metrón 230, az M3-ason 245, az M4-esen 185, a nagykörúti villamoson és a hosszú CAF-okon 108, a rövid CAF-okon, a hannoveri villamosokon, a 2-es, a 47-es és a 49-es vonalon 54, a Tatra típusú villamosokon pedig kocsinként 27 utast jelent.

?Az utasszám napról-napra történő változása a közlekedési szolgáltatók számára is új helyzetet jelent. A BKK igyekszik a lehető leggyorsabban reagálni a ma reggel tapasztaltakra. Ezzel kapcsolatban köszönjük az utasok türelmét? ? mondta el a ma reggel tapasztaltakkal kapcsolatban Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója.

Budapest, 2020. április 1.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.