Index – Futball – Futball

általa megosztva admin
Kategória:



A fehérorosz futballbajnokság azon kevesek egyike, ami még mindig nem állt le a koronavírus-járvány alatt, olyannyira nem, hogy még ezen a hétvégén is nézőkkel rendezik meg a mérkőzéseket. Annak ellenére, hogy a világon nagyjából már minden sporteseményt leállítottak vagy elhalasztottak, hogy gátolják a vírus terjedését. 

A Goal.com készített egy riportot a pénteki játéknap egyik meccse előtt, ebben látható, hogy kisebb megelőző intézkedéseket már tettek az országban, mert az érkező szurkolóknak hőmérős ellenőrzésen át kell esniük, mielőtt belépnek a stadionok területére. A bajnokikra kilátogatók drukkerek arról beszéltek a lapnak, hogy náluk még nincs járvány, vagy legalábbis ezt mondták nekik, de amúgy sem nagyon kell félni ettől az egésztől. A pénteken győzelmet arató Torpedo BelAZ edzője, Jurij Puntusz meg is köszönte a mérkőzésükre kilátogató szurkolóknak a jelenlétet, és bátornak nevezte őket.

Mindez nagyjából rímel arra, amit az országot 25 éve irányító Alekszandr Lukasenko elnök mondott a napokban, szerinte csak pszichózisról van szó, és semmi ok nincsen a pánikra. Az országban eddig 92 koronavírusos eset az, amiről beszámoltak a hatóságok. 

A környező országokban egyébként már szigorú korlátozó intézkedéseket hoztak, Oroszország például szombaton jelentette be, hogy lezárja a határait hétfőtől.

(via Goal.com, France 24, NSO)

(Borítókép: az FC Torpedo-BelAZ Zhodino vs FC Belshina Bobruisk meccs nézői március 27-én. Fotó: Vasily Fedosenko/Reuters)





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.