Index – Mindeközben – Kétnapos ünnepséget terveztek, végül virtuálisan ünnepli 50. születésnapját a Szkéné Színház

általa megosztva admin
Kategória:


A koronavírus-járvány miatt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola is átalakította munkarendjét, kiképzőik otthonról dolgoznak ? írta közleményében a kutyakiképző központ.

?A karantén ideje alatt kiképzőink kerülik a forgalmas helyeket, pl. a plázákat, a tömegközlekedést, mozikat, a csendesebb utcákban és otthon gyakorlunk. Sok feladat van a kiképzés során, főleg a kezdő kutyáknál, amihez nem szükséges zsúfolt helyekre látogatni? ? mondta Komondi Piroska. A vakvezető kutyák képzésében alapvető feladatok az akadályok kerülése, a szintkülönbségek jelzése, a lépcsőkön való közlekedés, aminek gyakorlására a karantén ideje alatt is van lehetőség a lakásban, egy csendes utcában vagy a kertben.

Sok olyan apró feladat is van, ami nem része a vizsgának, de egy látássérült ember mindennapjai jelentősen megkönnyítheti. Ilyen a leesett tárgyak megkeresése és a gazdi kezébe adása, a vakvezető hámba történő bebújás, az ülőhelyek megkeresése és mutatása, a szék vagy asztal alá bújás, de még a szőrápolás vagy állatorvosi vizsgálat során tanúsított együttműködés is, ezek kiválóan gyakorolhatók home office keretei között is. 

Ismereteink szerint a kutyák nem kapják el a koronavírust és nem hordozók, viszont a tisztaságukra most még jobban oda kell figyelni, mert az nincs kizárva, hogy a bundájukról átviheti magára az ember a vírust. Ezért Komondi azt tanácsolja, minden utcai séta, közösségben tartózkodás után hazaérve töröljük át a szőrüket fertőtlenítős törlőkendővel, mancsukat mossuk meg szappanos vízzel, és ne simogassuk egymás kutyáját. 

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).