Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Külföld – Horvátországban harmadával nőtt a fertőzöttek számaSzombat reggel még csak 157 fertőzöttről adtak hírt a horvát hatóságok, de a legfrissebb közlés szerint 206-ra ugrott a betegek száma. Az egyetlen nap alatt harmadával megnőtt esetszám regionális megoszlása a horvát tájékoztatási oldalakon jól nyomon követhető, ezen az oldalon jól látszik, hogy a vírus teljesen egyenletesen mindenhová eljutott az országban, igaz az esetek 40 százaléka a főváros, Zágráb környékén található.

A tengerparti Pula is egy kisebb epicentrumnak tekinthető, a kisvárosban már 25-en fertőződtek meg.

Horvátország rendkívül komolyan veszi az izolációt, a legtöbb pályaudvar bezárt, a tömegközlekedés és a települések közötti közlekedés szinte teljesen megállt (a szigeteken lakó állandó lakosok azért limitált kompszolgáltatásokat igénybe tudnak venni).

A hatóság üzeneteiben azt kéri a lakosságtól, hogy

az otthon maradás alatt értsék azt, hogy nincsenek családi programok, biciklizés, kirándulás a hegyekben.”

Mint ezen az oldalon jól látható, az immár 13 ezer embert érintő karantén-intézkedésnek is szigorú szabályai vannak dél-nyugati szomszédunknál.

A karanténban levőknek pontos menetrend szerint kell napi kapcsolatot tartaniuk háziorvosukkal, vagy egy szakorvossal, naponta kétszer kell lázat mérniük, és a leadott helyzetjelentések alapján határozzák meg a szakemberek a szükséges intézkedést, az esetleges kórházba juttatást.

(Egészségügyi dolgozó egy zágrábi kórház ablakában 2020. március 15-én. Fotó: Antonio Bronic / Reuters) 


Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!

Source link

Exit mobile version