Index – Belföld – Amíg nincs kijárási tilalom, jár a BKV is

általa megosztva admin
Kategória:Amíg központilag nem rendelnek el kijárási tilalmat, addig szükségszerűnek és kötelezőnek tartjuk a közösségi közlekedés fenntartását

? mondta a Népszavának adott interjújában Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója. 

Az igazgató közölte, hogy a járvány miatt az átlagos forgalom alig tíz százalékára esett vissza az utasszám. Bizonyos vonalakon üresen, egy-két utassal közlekednek a buszok.

A jelenlegi hétvégi menetrend jelentős járatcsökkentést jelentett, de ez lépcsőzetesen tovább csökkenthető, mondta Varga Ivett. (A hétvégéken az átlagos munkanaphoz képest 64 százalékos kapacitással üzemel a hálózat.)  

Az igazgató a bevételekről szólva elmondta, hogy a jelentős utasszámcsökkenés egyelőre nem okozott drasztikus bevételcsökkentést, mivel a nagyobb tételt jelentő havi bérleteket már megvásárolták az emberek. A visszaesés egyelőre elsősorban a turisták által vásárolt díjtermékeknél és a menetjegyeknél érzékelhető. A tervezett 70 milliárd forintos jegyárbevétel viszont biztos nem lesz meg idén.

Az új Lánchíd-tendert még tavasszal ki akarta írni a BKK, most vizsgálják, hogy a járványhelyzet ezt mennyiben befolyásolja. Állásfoglalást kérnek majd a Közbeszerzési Hatóságtól: mi az, ami tisztán online formában lebonyolítható, és várhatóak-e olyan más országokban már meghozott intézkedések, amelyek befolyásolják a közbeszerzési eljárások lebonyolítását.  

Varga Ivettet január végén nevezték ki a BKK új vezérigazgatójának. Kinevezése után rögtön interjút adott lapunknak. Akkori terveit várhatóan alaposan felülírja a koronavírus-járvány.

(Borítókép: Villamos a Nyugati pályaudvar előtt. Fotó: Ajpek Orsi / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?


Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).