Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Különgépet küldenek Szijjártóék a Marokkóban rekedt 146 magyarért


Szijjártó Péter külügy és külgazdasági miniszter a Facebookon jelentette be, hogy a magyar kormány különgépet küld Marokkóba, hogy az ottani határ- és légtérzár előtt hazamenekítse a kint rekedt magyarokat. 

Marokkó ugyanis ?a továbbiakban nem engedélyezi menetrend szerinti repülőjáratok közlekedését. Ennek következtében több tízezer külföldi – köztük 146 magyar – rekedt Marokkóban? – írja posztjában Szijjártó miniszter.

A magyar külügyminiszter és marokkói kollégája éjjel egyeztetett arról, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrakeshben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat.

A külügyminiszter egyben felhívta a figyelmet arra, hogy „a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei egyre szűkülnek”, ezért arra kérte a külföldön tartózkodó és hazatérni szándékozó magyarokat, hogy

haladéktalanul intézkedjenek hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

A marokkói vízügyi és közlekedési miniszter éppen a múlt héten látogatott Magyarországra, és számos emberrel találkozott, köztük Pintér Sándor belügyminiszterrel. Hazarepülve kiderült, hogy koronavírusos, ezért Pintéren is elvégezték a tesztet, ami negatív lett, azaz nem találták koronavírus nyomát.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?
Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Source link

Exit mobile version