Index – Belföld – Bezárnak a BKK ügyfélközpontjai

általa megosztva admin
Kategória:



Röviddel azután, hogy Karácsony Gergely főpolgármester is bejelentette, március 19-től, csütörtöktől ritkítják a fővárosi közösségi közlekedés járatait, nyári menetrendre állnak át a városban közlekedő buszok, metrók és villamosok is, a BKK közleményben hívta fel a figyelmet, hogy ezzel egyidőben a járványveszély elmúltáig a BKK ügyfélközpontjai is bezárnak.

A BKK közlése szerint az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a budapesti tömegközlekedés kihasználtsága, a legfrissebb, szerdai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti, ezért 14 budapesti ügyfélközpontjukat, valamint a népligeti jegy- és bérletpénztárukat is bezárják ? ezek forgalma szintén minimálisra csökkent.

Azt javasolják, hogy a járvány idején aki csak teheti, mobiljegyet vásároljon ? bár egyelőre nem lehet beszerezni az összes jegytípust, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek ugyanakkor elérhetők. A BKK szerint ez a legbiztonságosabb módja a jegy- és bérletvásárlásnak.

A jegyek és bérletek emellett továbbra is megvásárolhatók mintegy 370 automatából, valamint 9 továbbra is nyitva tartó pénztárban: a Batthyány téren, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Nagyvárad téren.

Ezek mellett több száz budapesti  helyszínen (pl. postahivatalokban, újságárusoknál, élelmiszerboltokban) vásárolható vonaljegy és/vagy 10 darabos gyűjtőjegy. „Aki ezeken az értékesítési pontokon kíván vásárolni, kérjük, hogy előzetesen tájékozódjon a vonatkozó kormányhatározat értelmében megváltozott nyitvatartásukról” ? jegyzi meg a BKK.

A BKK egy korábbi közleménye szerint a budapesti utasforgalom 35 százalékát a diákok adják, ezért az oktatási intézmények bezárásával már eleve ennyivel kevesebben utaztak a járműveken. A tanítási időszakhoz képest körülbelül 200 fővárosi járművet és járművezetőt tudnak tehermentesíteni az átmeneti időszakban.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?


Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.