Átmenetileg bezárnak a BKK ügyfélközpontjai

általa megosztva admin
Kategória:


Átmenetileg bezárnak a BKK ügyfélközpontjai

Ügyfeleink és munkatársaink egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének megelőzése, megfékezése érdekében március 19-től, csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a BKK ügyfélközpontjai, amelyek forgalma az elmúlt napokban minimálisra csökkent. A 14 fővárosi értékesítési pont kiesésével jegyek, bérletek továbbra is megvásárolhatók mintegy 370 automatából, kilenc továbbra is nyitva tartó pénztárban; vonaljegyet, gyűjtőjegyet pedig számos viszonteladónál is lehet venni ? az értékesítési pontok megtalálhatók a BKK térképes pontkereső felületén. A járványveszély idején különösen biztonságos a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, amellyel akár saját otthonunkban is választhatunk számos jegy- és bérletfajtából.

A járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága, a legfrissebb, mai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti. A BKK az ügyfelek és a dolgozók egészségének megóvása érdekében március 19-től a járványveszély elmúltáig bezárja a 14 fővárosi ügyfélközpontját és a népligeti jegy- és bérletpénztárat. Ezeknek a nyílt légterű értékesítési pontoknak a forgalma az elmúlt időszakban minimálisra csökkent. (A Liszt Ferenc repülőtéren található ügyfélszolgálatok már a mai nap sem nyitottak ki.)

A BKK ajánlja, hogy a járványveszély idején aki csak teheti, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolja meg jegyét, bérletét: bár egyelőre nem lehet elérni az összes jegytípust, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek ugyanakkor elérhetők. (További információk: www.bkk.hu/mobiljegy.) A közösségi közlekedési szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges jegyek, bérletek emellett továbbra is beszerezhetők számos fővárosi helyszínen, az Önhöz legközelebb eső értékesítési pont kényelmesen megtalálható a www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető térképes felületen:

  • Városszerte mintegy 370 jegy- és bérletautomata működik, amelyből a legtöbb jegy- és bérlettípus megvásárolható. Az automaták üzemeltetője minden karbantartási esemény során elvégzi a leggyakrabban használt felületek fertőtlenítését, azonban a biztonságos használat érdekében a BKK ajánlja, hogy aki teheti, válassza az érintésmentes bankkártyával történő fizetést, és a jegyvásárlás után fertőtlenítsék a kezüket.
  • Továbbra is megszokott nyitvatartás szerint várja a vásárlókat 9 fővárosi jegy- és bérletpénztár a Batthyány téren, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Nagyvárad téren. Kérjük, aki ezek valamelyikében vásárol, lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen a megbetegedési kockázatok csökkentése érdekében. A Népligetnél található értékesítési pontot, mivel az nyílt légterű, március 19-től szintén bezárják.
  • Több száz további fővárosi helyszínen ? postahivatalokban, újságárusoknál, élelmiszerboltokban ? vásárolható vonaljegy és / vagy 10 darabos gyűjtőjegy. Aki ezeken az értékesítési pontokon kíván vásárolni, kérjük, hogy előzetesen tájékozódjon a vonatkozó kormányhatározat értelmében megváltozott nyitvatartásukról.

Az ügyfélközpontok bezárásával a jegy- és bérletvásárláson kívüli egyéb ügyek a járványveszély elmúltáig telefonon és online intézhetők.

  • A március 13. után pótdíjazott utasok esetében az utólagos személyes bérletbemutatás 5 munkanapos határidejét csak az ügyfélközpontok újranyitásától kell számolni.
  • A helyszíni és az alappótdíj befizetésére a BKK az online átutalásos fizetési módot ajánlja. Az ehhez szükséges számlaszám az ellenőrtől kapott pótdíjelismervényen is szerepel. A pótdíjcsekken megadott befizetési határidő változik: 2 munkanap helyett 15 munkanapon belüli megfizetéssel mérsékelhető 8 ezer forintra a 16 ezer forintos pótdíj.
  • Egyéb ügyekben a BKK ügyfélszolgálata a +36-1 3-255-255-ös telefonszámon és a [email protected] email-címen érhető el.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?