Közlekedés a március 15-ei hétvégén Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:


A március 15-éhez kapcsolódó nagyszabású ünnepi rendezvények a fővárosban elmaradnak, ezért forgalomkorlátozás nem lesz. Szombaton és vasárnap, mindkét nap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár az M3-as metró. A belvárosi BKK-járatokon az ünnephez kapcsolódó idézeteket, verseket hallhatnak neves színművészek előadásában.

A kormány, a Főpolgármesteri Hivatal és a pártok döntése értelmében az ünnepi rendezvények elmaradnak, ezért előre tervezett forgalomkorlátozás nem várható a fővárosban. Csupán a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás miatt a 2-es villamos forgalmában kell korlátozásra számítani március 15-én vasárnap kora délelőtt: a villamos várhatóan 8:30 és 9:30 között csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érinti. Ebben az időszakban a Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni.

A belvárosi BKK-járatokon ünnepi idézeteket, verseket hallhatnak az utazók Péterfy Bori énekesnő-színművész, Szirmai Gergely blogger, Thuróczy Szabolcs színművész, Mészáros Piroska színművész és Nagy Zsolt színművész előadásában. Az Ügyfélcentrumokat és a MOL Bubi állomásokat is ünnepi díszbe öltöztettük, a köztereken és a járműveken elhelyezett plakátokkal is megemlékezünk városszerte az ünnepről.

Az ünnepi hétvégén az M3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, az M3-as pótlóbusz pedig csak a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között jár.

A 2-es villamos vonalán március 14-én, szombaton az N2-es nosztalgiavillamossal, március 15-én, vasárnap pedig az N19-es nosztalgiavillamossal utazhatunk a Deák Ferenc tér ? Szent Gellért tér ? Katinyi mártírok parkja útvonalon. A hétvégén az R158-as jelzésű járat is közlekedik a Széll Kálmán tér és Zugliget, Libegő között.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A nosztalgiajáratok mellett közlekedő retró buszjáratok normál díjszabás szerint vehetők igénybe.

Budapest, 2020. március 13.

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.