City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Karácsony: Holnaptól nem lehet BKV-jegyet venni a buszsofőröknél


Cikkünk frissül.

Holnaptól nem lehet BKV-jegyet venni a buszsofőröknél – jelentette be Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra hivatkozva, hogy a főváros ezzel kívánja csökkenteni a koronavírus terjedésének kockázatát.

Karácsony Gergely csütörtök délután két főpolgármester-helyettesével, Gy. Németh Erzsébettel és Tüttő Katával együtt a budapesti Városházán a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről. A főpolgármester szerint a legnagyobb kockázatot Budapesten a közösségi közlekedés, azon belül is a reggeli csúcsforgalom jelenti. Ezért Karácsony szerint a főváros arra kéri Budapest a kormányt, hogy valamilyen intézkedéssel rugalmasabb munkavégzés, rugalmasabb munkakezdést tegyen lehetővé. A főpolgármester a budapesti munkáltatóktól pedig azt kérte, hogy ahol csak lehet, éljenek a távmunka, illetve a rugalmas munkaidő lehetőségeivel, hogy ezzel is csökkentsék a munkanap elején és végén kialakuló csúcsforgalmat.

Karácsony a sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy megköszönte Budapestnek a szolidaritását és a budapestieknek az együttműködését.

A főpolgármester azt ígérte, hogy a fővárosi önkormányzat felelősen igyekszik kezelni a vészhelyzetet, ezért a kormány által kijelölt mozgástérben a lehető legtovább elmennek majd a döntéseikben. Azt, hogy a budapesti vezetés mindenben a kormány utasításainak és döntéseinek megfelelően, fegyelmezetten jár majd el, a két főpolgármester-helyettes is megerősítette.

Tüttő Kata azt is elmondta, hogy a közösségi közlekedésre nézve van a BKK-nak saját pandémiaterve, és minden fővárosi intézmény készül arra, hogy a közszolgáltatásokat folyamatosan tudja biztosítani Budapest .

Ahogy arról a korábban már beszámoltunk, szerdán megalakult a Budapesti Egészségügyi Fórum (BEF), amelynek első döntéseit a főpolgármester a Facebookon jelentette be. Ezen döntések közé tartozott, hogy a BKK járatain határozatlan időre felfüggesztették az elsőajtós felszállást, illetve hogy a budapesti intézményeket (például a színházakat, a mozihálózatot, a múzeumokat) felkészítették arra, hogy a kormány döntése esetén azonnali hatállyal felfüggesszék működésüket.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Source link

Exit mobile version