Index – Belföld – Felmentették a repülőgép-oktatót, akinek lezuhant a tanítványa a vitorlázógéppel

általa megosztva admin
Kategória:


Jogerősen felmentette a Nyíregyházi Törvényszék az a repülőgép-oktatót, akinek 48 éves tanítványa vitorlázógépével lezuhant és meghalt 2017 májusában Nyíregyházán ? közölte a törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az első fokon eljáró Nyíregyházi Járásbíróság 2018. október 18-án felmentette a légi közlekedés veszélyeztetésének vétsége alól az oktatót, de az ügyész az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be. 

Több fának és egy falnak ütközött

Az oktató tanítványa, egy 48 éves püspökladányi férfi  2017. május 20-án négyszer szállt fel vitorlázó repülőgépével. A negyedik alkalommal a férfi gépe a megfelelő légáramlatok keresése közben veszített magasságából, süllyedni, majd zuhanni kezdett, 100-120 méteres magasságból több fának és egy épület falának ütközött. A pilóta a helyszínen meghalt.

A bíróság megállapította, hogy a repülőgép-oktató eleget tett oktatói kötelezettségének a rá vonatkozó szabályok alapján, tanítványát a repülés előtt megfelelően eligazította, valamint minden egyes felszállás előtt és leszállás után konzultált vele. Az oktató nem követett el mulasztást a repülés segítése, felügyelete alatt sem, illetve nem volt abban a helyzetben, hogy megakadályozza a tragikus kimenetelű repülési manővereket.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.