Index – Külföld – 14 embert ítéltek el Egyiptomban egy tavalyi vonatbaleset miatt

általa megosztva admin
Kategória:


Tizennégy vádlottat ítélt el hétfőn a kairói büntetőbíróság az egyiptomi főváros főpályuadvarán tavaly bekövetkezett, végül 31 halálos áldozatot követelő baleset miatt, írja az MTI. A tavaly februári balesetben egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak.

Az ütközés miatt felrobbant a vonat üzemanyagtartálya, ezt követően pedig a pályaudvaron tűz ütött ki.

A bíróság a mozdonyvezetőt 15 év börtönbüntetésre, valamint a vasúti társaság részére megfizetendő, körülbelül 9 millió egyiptomi font (több mint 160 millió forint) kártérítésre ítélte.

A vádlott beismerte a bűnösségét, és az áldozatok hozzátartozóinak bocsánatát kérte. A bíróság további 5 embert 10, nyolcat pedig 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt. A katasztrófa után lemondott az egyiptomi közlekedési miniszter, Hisám Arafát.

Az arab ország legsúlyosabb vasúti katasztrófája 2002-ben történt, akkor egy vasúti szerelvényen keletkezett tűzben mintegy 370-en haltak meg Kairótól negyven kilométerre délre. Egyiptomban gyakoriak a közúti és vonatbalesetek a kaotikus közlekedés, az elavult járművek és a rosszul karbantartott és felügyelt utak, vasúti pályák miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.